promo kutjevo naslovna

Sadržajnije no ikad, s čak 80-ak različitih aktivnosti raspoređenih od svibnja pa sve do rujna i Dana Grada, Kutjevačko kulturno ljeto sugrađanima će, ali i očekivanim gostima grada, obogatiti najljepši dio godine, okupljajući institucije i ustanove, mjesne kreativce, aktiviste i organizacije civilnog društva, istovremeno osnažujući zajednicu i turističku ponudu destinacije. Središnju ljetnu manifestaciju Grada graševine, uz njenog prvog čovjeka, gradonačelnika Josipa Budimira, najavile su Ana Galić i Matea Bilić

Jedinstvena platforma koja na jednom mjestu uspješno okuplja institucije i ustanove, mjesne kreativce, aktiviste i organizacije civilnog društva, s ciljem osmišljavanja sadržajno bogatog najljepšeg dijela godine, i ovaj će put, Kutjevčanima ali i gostima grada, ponuditi aktivnost po mjeri, osnažujući tako zajednicu ali i turističku ponudu manifestacije. Sadržajnije no ikad, s čak 80-ak aktivnosti raspoređenih od svibnja pa sve do rujna i Dana Grada, Kutjevačko kulturno ljeto, službeno je predstavljena na tiskovnoj konferenciji.

Uz ženski dio kreativnog tima, Anu Galić i Mateu Bilić, učinio je to i čelni čovjek Grada, gradonačelnik Josip Budimir, s pravom zadovoljan manifestacijom, koja polako, ali sigurno, izrasta u prepoznatljiv brend grada i svake godine okupi sve veći broj sudionika ali i posjetitelja. Bit će tako i ove godine kada će jedinstvena kulturno-sportsko-duhovno-zabavno-glazbena priča, uz nekolicinu već tradicionalnih sadržaja, ponuditi i pregršt onih novih, vodeći računa o potrebama i željama svih generacija, a sve pod zajedničkim sloganom “U Dolini zlatnoj, u zlatnome ruhu, Kutjevo te čeka raširenih ruku”.

promo kutjevo dodatna

Središnja ljetna manifestacija u prijestolnici graševine službeno počinje 12.svibnja kreativnom radionicom za majke i djecu, a nastavlja se nizom drugih sadržaja kreiranih po mjeri malih i velikih, starih i mladih. Uz zanimljive edukacije, bit će tu i koncerata i kazališnih predstava, sportskih natjecanja i planinarenja, večeri tamburice ali i revije pasa, lego maratona i kreativnih druženja, disco partya, otvorenih vrata podruma, info dana EU projekata, kao i zanimljivog obilježavanja Svjetskog dana pčela, pa i izbora za Miss Požeško-slavonske županije.

Uz slikanje uz vino u prirodi, aktivnost koja se proteklih godina pokazala kao pun pogodak i sasvim posebnan duhovni vikend, središnja ljetna gradska manifestacija ponudit će i nekolicinu iznenađenja o kojima će organizatori izvijestiti nešto kasnije, jer pokoji adut, ipak, valja, sačuvati u rukavu, poput koncerta grupe Dalmatino ali i Sanje, Marinka i Zeca, ekipe legendarnih Novih fosila, benda za sve generacije.Sjajna je to prilika da slobodno vrijeme godišnjih odmora ispunite stvarima i sadržajima koje volite, iskušate se u nekim novim aktivnostima i u društvu dragih ljudi, dobro provedete, stoga, nastojte ostati informirani i osloboditi vrijeme za sadržaje po mjeri. Kulturno ljeto, baš kao i grad sunca i vinograda, spremno čekaju.

promo kutjevo plakat

Dobro došli u Kutjevo!

Izvor: STart VOX