Koji su to konkretni proizvodi i pogodnosti kreditiranja Splitske banke za male poduzetnike i obrtnike te poziv svim lokalnim poduzetnicima, obrtnicima, ustanovama i udrugama za predlaganje projekata za  Strategiju razvoja Požeško-slavonske županije koja je u izradi, bile su teme današnjeg radnog sastanka ponedjeljkom održanog u konferencijskoj sali Poduzetničkog centra Pakrac.

Adriana Pepić, stručna suradnica za gospodarstvo Grada Pakraca, rekla je kako je u tijeku izrada nove Razvojne strategije Požeško-slavonske županije za razdoblje 2016.-2020. koja je temeljni planski dokument svake županije te ključni dokument politike regionalnog razvoja u kojem se određuju strateški ciljevi i prioriteti razvoja. U izradi baze projekata trebaju sudjelovati svi poduzetnici i institucije čiji su projekti od strateške važnosti, a ona se sastoji od tablica u excelu u koju se unose svi važni podaci. Mogu se pronaći, kao i sve potrebne informacije, na internet stranicama Regionalne razvojne agencije Panora te Poduzetničkog centra Pakrac. Tom prilikom Pepić je pozvala sve da se odazovu ovom pozivu jer je cilj da u bazu uđe što više projekata kako bi se povuklo i što više sredstava iz europskih fondova.

2

Pozdravljajući poduzetnike i vlasnike obiteljskih  poljoprivrednih gospodarstava koji su ostvarili bespovratne potpore gradonačelnica Anamarija Blažević  istaknula je kako je razvojna strategija dobar temelj za realizaciju ideja i ključno je kvalitetne projekte i prijedloge staviti na jedno mjesto aludirajući pri tom da je strategija Grada Pakraca još uvijek na snazi, donesena u rujnu 2013. godine na sedam godina, ali kroz mjesec dana krenut će se u njenu analizu kako bi se eventualno aktualizirali ciljevi koji su u njoj navedeni.

Konkretne pakete usluga kreditiranja malih poduzetnika i obrtnika prezentirali su Krunoslav Balentić i Mihaela Hajić, predstavnici Splitske banke, rekavši kako im je namjera, osim stanovništva, širiti mrežu suradnje i sa poslovnim subjektima, prvenstveno malim i srednjim poduzetnicima.

3

Za potencijalne korisnike Splitska banka priredila je tri poslovna paketa unaprijed definirane kombinacije financijskih alata nužnih za pokretanje posla, a za potrebe kreditiranja predstavnici su istaknuli kredite u suradnji s Europskom investicijskom bankom, kreditne linije HBOR-a, mogućnost dugoročnih i kratkoročnih kredita te objasnili način obrade kreditnih zahtjeva.

Oni poduzetnici koji su nakon prezentacije imali konkretne potrebe kreditiranja, mogli su individualno dobiti savjet i preporuku, a ostali zainteresirani prvu informaciju mogu dobiti putem službene web stranice Splitske banke ili u Poduzetničkom centru Pakrac.