Kalendarska zima već je uzela maha, a to je uobičajeno vrijeme kad se održava tradicionalno Šokačko sijelo u organizaciji vrijednih čuvara narodnih običaja - članova KUD-a Seljačka sloga. Sedmo po redu sijelo i ove je godine održano u prekopakranskom Češkom domu, a okupilo je oko dvije stotine posjetitelja. Prezentaciju tradicije kroz ples, pjesmu ili igrokaz izveli su mladi i oni stariji članovi Seljačke sloge te njihovi gosti – KUD Javor iz Novske. Posebno su pozdravljeni najmlađi članovi Sloge koji su svojim nastupima, ali i brojnošću pokazali da će u budućnosti biti dostojni čuvari kulturne baštine, točno onakvi kakve priželjkuju njihove starije kolege.

Službeni dio programa otvorila je predsjednica KUD-a Dubravka Arland: „Srdačno svima zahvaljujem što ste svojim prisustvom uveličali naše Šokačko sijelo koje ove godine ima radni naziv Neka se ne zaboravi jer kroz pjesmu, ples i priču nastojimo budućim naraštajima u nasljedstvo ostaviti komadić kulturne baštine ovog kraja“.

Prisutnima se obratila i gradonačelnica Anamarija Blažević čestitavši pritom na svemu učinjenom kroz proteklu radnu godinu, istaknuvši 1. mjesto na Županijskom Kulturnom mozaiku i plasman na državno prvenstvo izvornog folklora održano u Sisku. „Posebno je dobar ovogodišnji termin održavanja Šokačkog sijela koje je, nešto kasnije no inače, postalo odličan uvod u predbožićno vrijeme i događajima bogate dane Adventa u Pakracu.

Za nastavak odlične atmosfere nakon službenog dijela programa pobrinuo se Gašo One Man Band.

FOTOGALERIJA