Na svečanosti u Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu u utorak,  24. travnja ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek uručila je KPD "Sloga" Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava, za sufinanciranje putem Poziva na dostavu projektnih prijedloga Umjetnost i kultura za mlade koji je proveden u sklopu Prioritetne osi 2 „Socijalno uključivanje“ Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020., s ciljem postizanja bolje socijalne uključenosti mladih osoba u RH, a posebno onih u nepovoljnom položaju, kroz veće sudjelovanje u kulturnim i umjetničkim aktivnostima i sadržajima.

Projekt NE ŽIVI SNOVE DOK SPAVAŠ – PROBUDI SE,  namijenjen je mladima u dobi od 15 do 25 godina, svih kategorija koji na bilo koji način žele sudjelovati u druženju, učenju, kulturno umjetničkom radu i stvaranju veselije i duhovno zdravije klime u našem gradu. Projekt se sastoji od niza zajedničkih aktivnosti i druženja, niza profesionalno vođenih radionica koje će se odvijati u dva modula:

  1. kazalište/mjuzikl – dramske, pjevačke/glazbene, plesačke, kreativne, multimedijalne i druge radionice,
  2. film/kino – radionice za tehničku podršku u kazalištu (zvuk, svijetlo) snimanje videa i montaža /izrada foršpana/, izrada kostima i scenografije s ciljem postavljanja na scenu (u svakom smislu) mjuzikla „Tko pjeva zlo ne misli“ kojega nam je u smislu autorskih prava ustupio veliki umjetnik g. A. Kabiljo.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava koji traje 16 mjeseci vrijedan je 597.694,74 HRK, od kojih sredstava je 85% osigurano iz Europskog socijalnog fonda, dok obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15 % osigurava Ministarstvo kulture iz Državnog proračuna Republike Hrvatske, a KPD "SLOGA" ga provodi u partnerstvu s Udrugom Latica.

Pakračani, Lipičani u dobi od 15 do 25 godina koji imaju afiniteta prema glumi, plesu, pjevanju i muziciranju, želju baviti se fotografijom, snimanjem videa i montažom, multimedijom i kreativnim izražavanjem u svakom smislu, raditi kao tehnička podrška (zvuk, svijetlo, miksete) u kinu kroz učenje na radionicama i ponešto zabave (u planu su izleti i druženja) mogu se prijaviti (elektroničkim putem: sloga@kpd-sloga,hr). Osim dobi (od 15 do 25) NEMA ograničenja sudjelovanja, svi su dobrodošli!