josipa

„Ja pišem iskreno, iz duše i ono što pišem nije fikcija, već su to stvarni događaji koje sam sama proživjela, a djelić onog što sam iz toga naučila želim podijeliti s vama“, rekla je sinoć na predstavljanju knjige „Promatrači u zrcalu“, Josipa Pavičić Berardini. Široj javnosti poznata je kao nekadašnja televizijska voditeljica, posljednjih desetak godina intenzivno se bavi poučavanjem tehnika o samorazvoju, a uz to je i uspješna autorica čije su knjige jedne od najprodavanijih u Hrvatskoj. Ovo je bilo njezino drugo gostovanje u vijećnici kurije Janković, a prvi put se pakračkoj publici predstavila prije tri godine promovirajući svoju knjigu „Šest milimetara“.

Njena zadnja knjiga „Promatrači u zrcalu“ posvećena je odnosima razne vrste, no ponajprije odnosu prema sebi. „Spoznaja smrti je glavni razlog za život. Ako znamo da ćemo otići i da smo ograničeni vremenom, hajdemo to vrijeme iskoristiti na najbolji mogući način. Prestanite trošiti svoje vrijeme na bezrazložne svađe, na uvjeravanje drugih da ste u pravu i da je vaše mišljenje jedino ispravno. Umjesto toga, posvetite se sebi, onome što volite. Ljudski je težiti biti bolji, a ne biti savršen, jer savršenstvo ne postoji“, samo su neke od poruka autorice koje su bile pune pozitivnog naboja i ljudske topline.  

promocija vijećnica

Pomalo netipičnu promociju knjige, prepunu savjeta i tehnika samopomoći, autorica je upotpunila čitanjem nekoliko ulomaka iz knjige, a malobrojnim posjetiteljicama, koje su sa zadovoljstvom slušale njene riječi, je poručila: „Najvažnije je voljeti i poštovati sebe!“

Ova promocija održana je u sklopu programa „Gea oprosti“ Palijativnog tima LiPa, a predsjednica Ljerka Pavković zahvalila je Josipi Pavičić Berardini (nazvavši ju „učiteljica života“), na mudrim savjetima i porukama, jer su i sami kao Tim svjesni koliko je bitno u teškim trenucima, ili u trenucima kada se ljudi suočavaju s bolesti, imati podršku.

lj.pavković