detektivi 2

Radionicom nazvanom „Biblioterapija za djecu“ jučer je završen lipanjski ciklus ovogodišnjeg  Coolturnog ljeta koji već tradicionalno organiziraju Gradska knjižnica Pakrac i Muzej Grada Pakraca koje se sastoji od niza zabavnih i edukativnih  aktivnosti za djecu, ali i roditelje kako bi im upotpunili vrijeme na ljetnim praznicima. Tako su jučer do 18 sati u prostorima knjižnice djeca družila kroz dvije aktivnosti. U prvoj su zajednički uređivali u dječjoj knjižnica čitateljski kutak, a u drugoj je psihologinja Ivana Marin djecu predškolskog uzrasta pokušala razviti i objasniti potrebu čitanja pri čemu su mogli i naučiti kako s polica izabrati njima interesantnu slikovnicu s ciljem da se u toj starosnoj dobi razvije predčitalačko ponašanje i vještina.

izrezivanje

Dva dana ranije program se odvijao u dvorištu kurije Janković. U utorak su djeca u organizaciji Muzeja grada Pakraca imala radionicu nazvanu „Muzejski detektivi“ koja je na zabavan način, rješavajući zagonetke na temu muzejskih predmeta ih educirala o lokalnoj povijesti.

U ponedjeljak na istom prostoru  u organizaciji Knjižnice 50-tak djece svih uzrasta i odrasli su sudjelovali u pet tematskih radionica zajedničkog naziva „Novi život starih knjiga“. Oni su reciklirajući stare knjige u upotrebljive predmete učili kako knjizi udahnuti novi život.

Prvi dan Coolturnog ljeta je održan u sklopu „Subotnje špice“ još jednog događaja ovogodišnjeg Pakračkog ljeta. U poslijepodnevnim satima 50-tak djece je na šetnici izrađivalo crteže na zastavicama na temu Pakraca i hrvatskih obilježja, a izložba je odmah postavljena na sajlu preko šetnice gdje s može vidjeti i danas.  

Bogati ovogodišnji program za pakračku djecu i mlade nastavlja se i tijekom srpnja (počevši od 11.)  filmskim ponedjeljcima, vježbanjem joge, promocijama knjiga pakračkih autora, pub kvizom, radionicama u dvorištu muzeja, predstavama, arheologijom za djecu, obilaskom grada e-biciklima i mnogim drugim, raznovrsnim aktivnostima, među kojima će svatko moći pronaći nešto za sebe.

svi-detektivi
rad-djeca
odmor
likovna-radionica
nobi-ivot-starih-knjiga
muzejski-detektivi
knjinica-1
mame
izloba
knjinica-2
knjinica-1
izrezivanje
detektivi-2
bojanje