banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

POŠTA GLAVNA

Kada ste zadnji puta primili u poštanskom sandučiću čestitku za Božić i Novu godinu? Ili kada ste je zadnji puta poslali nekome poštom? Ovaj neopravdano zaboravljen način čestitanja najradosnijeg blagdana svojim najmilijima oživjeli su zajedničkom akcijom pakračkog muzeja, knjižnice i glazbene škole radionicom „Božićna pošta“ sinoć održanoj u vijećnici kurije Janković.

POŠTA SVI

Dvadesetak mališana i roditelja na kratko su vraćeni u povijest, kada su se prijateljima i obitelji božićne čestitke i želje slale pismima i poštom. „Upravo zato se i trudimo da ova radionica bude tradicionalna jer ovakav „staromodni“ način prenošenja lijepih želja ima posebnu draž i smatramo da nikako ne može zamijeniti čestitke  putem SMS-a ili  emaila“, rekla je Jelena Hihlik, ravnateljica Muzeja grada Pakraca.

POŠTA 3

Sinoćnje velike i male sudionike na radionici je posjetio i naš sugrađanin, poštar Željko Kiš, a sva pisma ubačena su u improvizirani poštanski sandučić. No, akcija „Božićna pošta“ još uvijek traje. Svi sugrađani koji žele božićne blagdane čestitati na dobrom starom papiru, svoje čestitke mogu donijeti u Muzej grada Pakraca do petka 16. prosinca kada će ih djelatnici poslati i podmiriti troškove poštarine. Neki će Pakračani u svoje poštanske sandučiće dobiti lijepu božićnu čestitku ispisanu vještim rukopisom kakvu zasigurno nisu primili dvadeset i više godina.

POŠTA 2

FOTOGRAFIJE: Muzej grada Pakraca

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić