Nizom edukativnih i promotivnih aktivnosti tijekom veljače i ožujka u Srednjoj školi Pakrac učenici i profesori su proveli akciju „Mjesec hrvatskog jezika“. Ova akcija se provodi u SŠ Pakrac po četvrti put, a završena je simbolično 17. ožujka - na Međunarodni dan materinskoga jezika čime se ujedno obilježava i dan potpisivanja Deklaracije o položaju i nazivu hrvatskoga jezika kada je u organizaciji profesorica hrvatskog jezika Tanje Španjić i Gorane Vukadinović održano kviz natjecanje između četiri ekipe sastavljene od učenika 1. i 2. razreda medicinskog usmjerenja pri čemu su žiri i voditelji bili učenici 3. razreda gimnazije, a sve to je oplemenjeno pratećom video i računalnom tehnologijom tako da je izgledalo kao televizijski kviz.


Tijekom aktivnosti u sklopu Mjeseca hrvatskog jezika u kojem su sudjelovali skoro svi razredi najviše pozornosti usmjerili su ove godine na leksikografiju, leksičke norme, i barbarizaciji jezika, teme koje su predstavljene na više panoa postavljenih u hodnicima škole kao i na javnim tribinama na kojima su učenici predstavljajući radove s tog područja ujedno vježbali javni nastup.

Profesoricama organizatoricama ove aktivnosti je naročito ostao upamćen lanjski završetak Mjeseca hrvatskog jezika kada naš rođeni Pakračanin prof. dr. Amir Kapetanović, znanstveni savjetnik Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje održao predavanje na temu „Hrvatski prije Baščanske ploče ili koja je najstarija hrvatska riječ?“ te uručio školi vrijednu donaciju jezičnih i knjižnih izdanja.