banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Virtualni arhiv Pakračkog lista

Travanj 2016

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 104 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Vijesti
Pakrački List
723

Predstavili pozitivne primjere lokalnih zdravstvenih organizacija

Pakrački i lipički predstavnici jučer su sudjelovali na Međunarodnoj konferenciji zdravstvenih profesija i medicinskih sestara i tehničara održanoj u Opatiji gdje su predstavili primjere dobre prakse ... pročitaj..

Udruge
Pakrački List
969

"Imali smo čast stvarati domovinu"

Dvadeset i jedna godina je prošla od kada se u Pakracu, mjestu početka agresije na Hrvatsku, dogodio početak kraja nakon četiri godine neizvjesnosti, mraka i borbe za slobodnu domovinu. Naš Pakrac i z... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
752

Temelj priče za one koji dolaze

Povijesne činjenice koje su svoje mjesto pronašle u priručniku za učitelje i nastavnike povijesti u osnovnim i srednjim školama naziva “Domovinski rat” u izdanju Školske knjige predstavljene su večera... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
696

OŽB Požega vraćena Požeško - slavonskoj županiji na upravljanje

Nakon tri godine sanacije i vodstva pod upravljačkim pravima Ministarstva zdravlja Opća županijska bolnica odlukom ministra zdravlja i Vlade Republike Hrvatske vraćena je Požeško – slavonskoj županiji... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
728

Nova stranica u izradi

Zadnjih desetak dana službena web stranica Grada Pakraca nije u funkciji, a razlog tomu je što je nedopuštena skripta ubačena na gradsku stranicu i kao takva usmjeravala posjetitelje na druge stranice... pročitaj..

Sport
Pakrački List
774

STK LiPa: Podvučena crta pod prvu službenu sezonu

Stolnotenisači LiPe mogu biti zadovoljni postignutim rezultatima prve službene natjecateljske sezone u netom završenom prvenstvu 3. i 4. Hrvatske stolnoteniske lige Zapad. Formirane su tri natjecatelj... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1193

Priznanja za darivatelje krvi

HCK Pakrac trenutno ima 268 aktivnih davatelja na području Pakraca i Lipika, a prosječno ih oko 130 daje krv, rekao je danas ravnatelj Duško Kliček na prigodnoj svečanosti upriličenoj za dobrovoljne d... pročitaj..

Sport
Pakrački List
775

Rukomet: Muški dočekuju Valpovo, djevojke vodeću Garešnicu

Predstojećeg vikenda pred nama su dvije rukometne utakmice u kojima su naše ekipe domaćini. Najprije će u subotu LiPa u sklopu pretposljednjeg kola 3. HRL - istok u pakračkoj dvorani s početkom u 19 s... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
797

Igrališta lakše napraviti nego održavati

Pakrac ima tri javna dječja igrališta te dva u sklopu Dječjeg vrtića „Maslačak“, djeca koriste se i igrališta u Badljevini, u Donjoj Obriježi  i Velikom Banovcu. U samom gradu najbolje je najnovije, o... pročitaj..

Politika
Pakrački List
792

Davoru Huški treći mandat

Davor Huška po treći put je predsjednik pakračkog HDZ-a odlučili su sinoć izaslanici na gradskoj izbornoj skupštini pakračkog HDZ-a. Huška je bio jedini kandidat, a za njegov treći mandat glasovalo je... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
735

Toplice Lipik: Meteo - kućice u lipičkom perivoju

Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Lipik obogatila je prostor lipičkog perivoja još jednim vrijednim detaljom. 114 tisuća kuna vlastitih sredstava utrošeno je na restauraciju i obnovu dvi... pročitaj..

Sport
Pakrački List
788

Zaostala utakmica: Hajduk deklasirao Osječane

Jučer je odigrana zaostala utakmica 17. kola MŽNL Slavonije i Baranje u kojoj je Hajduk u Pakracu deklasirao Metalac iz Osijeka s čak 9:0, mada gosti, obzirom na prikazano, i ovakvim debaklom mogu bit... pročitaj..

Udruge
Pakrački List
766

Zapišite povijest u kojoj ste sudjelovali

Značaj i uloga vaše udruga nije mala i pohvalno je sve što radite, no to bi moglo biti sve uzalud ako ratnu povijest Pakraca i Lipika iz Domovinskog rata ne zapišete upravo vi koji se u njoj sudjelova... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
827

Božidar Savi: Multipak je izrastao u najveće multimedijalno događanje u ovom dijelu Europe

Kraj svibnja i početak lipnja ove je godine rezerviran za multimedijsku izložbu Multipak.  Jedna od najvećih prezentacija multimedije u ovom dijelu Europe kroz petodnevni će program Pakračanima i gost... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
713

Opet nema vode, pukla magistralna cijev

Obavještavamo cijenjene potrošače da je danas u 10:00 sati  došlo do puknuća magistralnog cjevovoda na području  Donje Šumetlice te je onemogućena isporuka vode korisnicima sustava u naselju Prekopakr... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
982

Pčelarski problemi: Mraz "pofurio" bagrem i ugrozio pašu

Jučerašnje hladno jutro koje je nakon dužeg razdoblja svanulo u temperaturnom minusu posebno je razočaralo pčelare. Upravo ovih dana počeo je cvjetati bagrem koji nudi najizdašniju pašu na našem podru... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
704

Drugačiji sadržaji "Pakračkog ljeta"

„Pakračko ljeto“, tradicionalna manifestacija kojom su obuhvaćeni raznovrsni sadržaji od kulturnih, sportskih i zabavnih aktivnosti, a koju organiziraju Grad Pakrac, Turistička zajednica Grada Pakraca... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
709

Prevencija: Prevaranti, rad pakračke Šumarije i "Grgurićka" glavne teme sastanka

Romska manjina koja hara i vara našim područjem, ponašanje djelatnika pakračke Šumarije i ruševna kuća "Grgurić" bile su glavne teme sjednice Povjerenstva za prevenciju Grad Pakraca  koja je održana u... pročitaj..

Politika
Pakrački List
727

Večeras izborna skupština HDZ Pakrac: D. Huška ponovo jedini kandidat za predsjednika

Dosadašnji predsjednik Davor Huška jedini je kandidat za predsjednika Gradskog odbora  HDZ-a Pakrac u narednom četverogodišnjem mandatu koji će večeras biti izabran na izbornoj skupštini koja će biti ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
724

POPIS ULICA I NASELJA: Prekid opskrbe strujom na sat vremena

  - od 11:00 do 12:00 sati: Pakrac ulica Kneza Domagoja od k.br. 33-35 i od 42-44, Prekopakra ulice Dr. Ante Starčevića od k.br. 34-104 i od 25 - 95, Vinka Rehaka od k.br. 1-17 i od 2-18, Stjepan pročitaj..

Udruge
Pakrački List
729

Nova sadnica prijateljstva u pakračkoj "Veneciji"

U sklopu manifestacije "Gea oprosti" što je tijekom travnja provodio Palijativni tim LiPa danas je u Obali Petra Krešimira, poznatijoj "Veneciji", posađeno drugo stablo crvenolisnog javora u "Gea park... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
992

Sušara za kamilicu u Dobrovcu

U tijeku su završni radovi, a do kraja travnja bit će završena  u krugu silosa "Poljoprivrede" Lipik u Dobrovcu sušara za kamilicu i ostalo ljekovito bilje(menta, kopriva, uljne koštice i slično), što... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
701

Palijativni tim LiPa: U pakračkoj vijećnici održan Gein sajam

U nedjelju 24. travnja u Gradskoj vijećnici Pakrac održan je Gein sajam što je ujedno bio i posljednji dio trotjednog programa, organiziranog od strane Palijativnog tima LiPa povodom Svjetskog dana zd... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
882

U 80. godini umro Ivo Barišić

  Piše: Duško Kliček Kuglački, ali i cjelokupni sport Pakraca izgubio je još jednog svog člana. U 80. godini života umro je Ivo Barišić koji je od 1967. godine, pune 23 godine bio s ekipom "Budu pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
691

Iz policijske bilježnice...: "Dalje nećeš moći..."

U petak, 22. travnja 2016. godine, oko 10.20 sati, u Pakracu, u Ulici Matije Gupca, policijski službenici su zatekli 63-godišnjaka koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola u organizmu u konce... pročitaj..

Udruge
Pakrački List
696

Sajam, natjecanja i koncerti

Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika i Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, podružnica Požeško-slavonske županije, ogranak Pakrac-Lipik, u suradnji sa Županijom Požeško-sla... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
699

OBAVIJEST: Pakrac i okolna naselja danas nakratko bez struje

Zbog radova na elektroenergetskim objektima bez opskrbe električnom energijom ostat će slijedeća naselja: - od 08:30-09:30 sati: Prekopakra – ulica Matkovac 21-89 i 22-104, Stjepana Širca 31-111 i 44-... pročitaj..

Sport
Pakrački List
753

Nogometni vikend: Hajduk izgubio, Lipik i Dinamo gaze redom

Hajduk nije uspio osvojiti bodove u Jelisavcu u utakmici 24. kola MŽNL Slavonije i Baranje, bolji je bio domaći Vihor, minimalno 1:0 zgoditkom postignutim u 83. minuti susreta. Hajduk je krenuo bolje,... pročitaj..

Sport
Pakrački List
732

3. HRL: LiPa poražena u Vinkovcima

U utakmici 16. kola 3. HRL rukometaši LiPe poraženi su u Vinkovcima od ekipe Privlake 29:28 (13:14). Poraz je to koji komplicira planove i ambicije naših rukometaša vezane za viši rang natjecanja, no ... pročitaj..

Sport
Pakrački List
802

Trakošćan 3D OPEN: Kunama pet medalja u međunarodnoj konkurenciji

Trakošćan je u subotu 23. travnja bio domaćin 1. Trakošćan 3D OPEN turnira na kojem su u konkurenciji stotinjak natjecatelja iz Hrvatske, Austrije i Slovenije, raspoređenih u više kategorija, svoje um... pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 104
banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić