Virtualni arhiv Pakračkog lista

Srpanj 2016

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 72 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Vijesti
Pakrački List
1051

"BANOVAC 2016" Najuspješniji mladi vatrogasci iz Gaja i Antunovca

U Velikom Banovcu je u subotu 30. srpnja održan osmi po redu vatrogasni kup „Banovac“ koji je na lokalnom igralištu okupio više od stotinu budućih vatrogasaca okolnih DVD-a, svrstanih u dvije starosn pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
719

Ministarstvo regionalnog razvoja doniralo 20 računala Gradu Pakracu

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije darovalo je Gradu Pakracu 20 rabljenih računala koje je jučer pakračkoj gradonačelnici Anamariji Blažević uručio načelnik IT sektora Berislav ... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
915

Povijesne pakračke orgulje zasvirat će za Božić u župnoj crkvi

Kompletna obnova i montaža povijesnih orgulja, jedne od posebnih vrijednosti pakračke župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije, najavljena je do Božića, dogovoreno  je jučer prilikom obilaska drve... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
779

NOVI BROJ u prodaji od 29. srpnja

PRIČA S NASLOVNE STRANE: Donosimo vam priču o pakračkim arhitektonskim promašajima, koje su to građevine u gradu koje su u najmanju ruku nefunkcionalne… DOGAĐAJ TJEDNA:  Fakultet ovog ljeta upisala 3... pročitaj..

Gospodarstvo
Pakrački List
757

GRADSKO ČELNIŠTVO NA PAKRAČKIM GRADILIŠTIMA: Zabrinjavajuće samo na gradilištu vrtića

  Kakvo je stanje na gradilištima u Pakracu čije radove financira Grad i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU htjeli su saznati pomoćnik ministra Davor Huška, gradonačelnica Anamarija Bl pročitaj..

Kultura
Pakrački List
749

NAKON GODINU DANA: Pakračani brinu o uličnim knjižnicama

Pakračani su izuzetno pozitivno reagirali na projekt uličnih knjižnica postavljenih prije nešto više od godinu dana u gradu i okolnim naseljima, podržavajući ga uz, nažalost, opravdanu sumnju u održiv... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
718

KUP "BANOVAC 2016.“: Ovog vikenda vatrogasne igre za najmlađe

Deveti po redu Kup „Banovac 2016.“, tradicionalno vatrogasno natjecanje za vatrogasnu djecu i mladež, bit će održano 30. srpnja na igralištu u Velikom Banovcu, a čiji je domaćin istoimeno dobrovoljno ... pročitaj..

Gospodarstvo
Pakrački List
1305

PROJEKT ENERGETSKE UČINKOVITOSTI: Novi natječaj u rujnu, ali s puno lošijim uvjetima

Do kraja roka za završetak radova u sklopu projekta poboljšavanja energetske učinkovitosti koji natječajem od lanjskog srpnja provodi Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ostalo je oko dv... pročitaj..

Gospodarstvo
Pakrački List
992

Poduzetnički centar Pakrac: Objavljen je E-Impuls, pripremite projekte!

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijava E-Impuls. U sklopu provedbe Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. dodijelit će se bespovratna sre... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
728

OSVRT: Državna matura ne može biti kriterij za ocjenu neke škole

Polovinom ovog tjedna smo objavili rezultate državne mature u Srednjoj školi Pakrac: prolaznost u gimnaziji je iznosila sto posto, a kod maturanata strukovnih usmjerenja 65, odnosno ukupno za cijelu š... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
766

SPECIJALNA BOLNICA LIPIK: Napravljen prvi korak za modernizaciju Fontane

  Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Lipik  dobit će suglasnost od županije za zaduživanje za projekt modernizacije smještajnog objekta Fontana (iza zgrade Mramornih kupki i fizikaln pročitaj..

Gospodarstvo
Pakrački List
717

IZGRADNJA STAMBENE ZGRADE U RADNIČKOM NASELJU: Novom izvođaču iz Osijeka 120 radnih dana

Na gradilištu stambene zgrade u Radničkom naselju (Pilana) danas je uveden novi izvođač radova. Riječ je o osječkoj tvrtki "Ukras" koja je od naručitelja Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavan... pročitaj..

Gospodarstvo
Pakrački List
749

BUDUĆA OBILAZNICA PAKRACA I LIPIKA: Započinju radovi na istražnom bušenju

Početak radova na istražnom bušenju u koridoru trase buduće obilaznice Pakraca i Lipika najavljeni su za 25. srpnja na temelju ugovora između investitora Hrvatskih cesta d.o.o. i naručitelja Inženjers... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
1072

TZ Grada Pakraca: Info table za tri pakračke crkve

Turističkoj zajednici Grada Pakraca odobreno je 15.000 kuna za postavljanje interpretacijskih tabli ispred pakračkih sakralnih objekata u sklopu programa potpora Hrvatske turističke zajednice u 2016. ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
726

FOTOZAPAŽANJE: Platanu to boli

Fotografija prikazuje platanu na kolnom ulazu u gradsku tržnicu iz Ulice Matice hrvatske. Ogromno stablo, u društvu još četiri takva, odolijeva vremenskim nepogodama i hirovitostima ljudi vjerojatno v... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
867

ODMARALIŠTE HCK NA VIRU: U posjeti Milan Bandić

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima među kojima su bili pročelnici Duško Ljuština i Slavko Kojić jučer su posjetili odmaralište GD HCK Pakrac „Cvrčak“ na Viru. Razlog njihove posjete ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1321

REZULTATI DRŽAVNE MATURE: 105 pakračkih učenika na državnu maturu, 52 na fakultete

Iz pakračke srednje škole na jesen će na fakultet 33 maturanta koji žive na području Pakraca i Lipika te još 19 ovogodišnjih pakračkih maturanata s mjestom prebivališta izvan našeg područja. Dok pišem... pročitaj..

Udruge
Pakrački List
746

Nova iskustva Udruge "Latica" : Svima je važno osjećati se korisnim

Osobe s intelektualnim teškoćama gotovo nikad ne dobiju priliku vlastitim radom zarađivati za život, vrlo često niti volontiranjem pokazati vještine koje posjeduju, no devet korisnika pakračko - lipič... pročitaj..

Sport
Pakrački List
814

PRIJELAZNI ROK KUGLAČA: Tri prelaska, dvije nove registracije

Završen je prijelazni rok za kuglače koji je trajao do 14. srpnja. Kod pakračko-lipičkih klubova obavljena su tri transfera: Vlado Slijepčević je iz KK Lipika 1974 prešao u KK Papuk, a u suprotnom pra... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
746

SPORTSKA ZAJEDNICA GRADA PAKRACA: Okrečili dvoranu, kreče kuglanu

Domare u sportskoj dvorani Roberta Matijaševića i Maria Širca te Denisa Relotu, tajnika Sportske zajednice Grada Pakraca, zatekli smo u krečenju kuglane. Prošlog tjedna ista ekipa je okrečila pomoćne ... pročitaj..

Sport
Pakrački List
848

"Titani" na državnom prvenstvu

Biciklisti "Titana" Saša Jeftinić i Mario Šubr su se u nedjelju natjecali u Karlovcu na državnom prvenstvu u disciplini XCO (cross country olympic). Saša Jeftinić je zahtjevnu  utrku u lošim vremensk... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
754

SKREĆEMO VAM PAŽNJU NA NAŠU ANKETU: Zašto kupujete vodu?

Naš portal od proljetos vas poziva da sudjelujete u anketama u kojima pokušavamo saznati vaše stavove i stanja o raznim životnim pitanjima. Posljednja se odnosila na eventualno ovogodišnje ljetovanje ... pročitaj..

Sport
Pakrački List
773

PRIPREME HAJDUKA ZA NOVU SEZONU: U istom rangu s istim kadrom

S pripremama za novu sezonu jučer je započeo pakrački Hajduk. Kako je trener Viktor Trbara ovaj tjedan na moru, prozivku su obavili predsjednik Marijan Prohaska, koji na toj dužnosti ostaje do daljnje... pročitaj..

PROMO ČLANAK
Pakrački List
712

PROMO: Lipik – grad prijatelj poduzetnika i obrtnika

Grad Lipik i LIRA priveli kraju provedbu EU projekta Grad Lipik i Lipička razvojna i turistička agencija LIRA uspješno su priveli kraju provedbu projekta „Lipik – grad prijatelj poduzetnika i obrtnika... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
934

IZA KULISE STREETBALLA Ivan Pušćenik: Ovo je vrh, a bit će još bolje…

Nekoliko dana nakon posljednjeg lipičkog streetballa dok se dojmovi još polako sliježu, stvari se polako rezimiraju i podvlače se crte. Sportski ili košarkaški dio priredbe ove je godine Challenger st... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
699

Upisi u Srednju školu Pakrac: Mjesta ostalo u strukovnim zanimanjima

Nakon ljetnog upisnog roka u Srednjoj školi Pakrac popunjeni su razredi  za školovanje u gimnaziji te za fizioterapeutskog tehničara dok je u ostalim strukovnim zanimanjima ostalo još mjesta. Tako je ... pročitaj..

Sport
Pakrački List
1043

SK "Kuna": Pet zlatnih medalja s 3D Prvenstva Hrvatske

Devet streličara Streličarskog kluba "Kuna" Pakrac nastupilo je proteklog vikenda na 3D Prvenstvu Hrvatske i 3D Sunja Open održanom u Brinju, u organizaciji Hrvatskog streličarskog saveza, Streličarsk... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1023

Prometna nesreća u Omanovcu

Jutros oko 10 sati na prometnici Pakrac - Daruvar u naselju Omanovac dogodila se prometna nesreća u kojoj je, kako neslužbeno doznajemo, vozačica Golfa izgubila nadzor nad vozilom udarila u betonsku k... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
716

TZ Pakraca i Lipika: Odgođena biciklijada

Tradicionalna pakračko - lipička biciklijada previđena za sutra, 16. srpnja, u organizaciji Turističkih zajednica Pakraca i Lipika, odgađa se zbog najavljene loše vremenske prognoze. Kako nam je rekla... pročitaj..

Politika
Pakrački List
735

Unutarstranački izbori 17. srpnja: Pakrački HDZ-ovci glasovat će na tri biračka mjesta

Oko 650 članova pakračkog HDZ-a u nedjelju 17. srpnja izaći će na izvanredne unutarstranačke izbore i glasovati za jedinog kandidata za predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića po načelu jedan član - jed... pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 72