Virtualni arhiv Pakračkog lista

Rujan 2016

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 105 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Prosvjeta
Pakrački List
790

OGŠ I POU "OBRIS": Cjeloživotno učenje kroz glazbu

Kako naučiti svirati, odabrati određeni instrument, kako izgleda nastava glazbe, zašto je glazba jedan od najboljih načina kreativnog izražavanja danas je mališanima pakračkog matičnog vrtića „Maslača... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
722

EUROPSKI ŠKOLSKI SPORTSKI DAN: Sportovi predstavljeni i ponuđeni djeci

Pakračka sportska dvorana danas je svoja vrata otvorila pakračkim osnovnoškolcima i sportskim udrugama s područja Pakraca i Lipika u povodu Europskog školskog sportskog dana organiziranog od sportskog... pročitaj..

Sport
Pakrački List
725

ZAPOČINJU 2. I 3. HKL: Iste lige, isti sastavi, isti cilj

U ligaška natjecanja ovog vikenda kreću pakrački i lipički drugoligaški i trećeligaški kuglački klubovi, a raspored po ligama je isti kao i lani. Unatoč lošoj lanjskoj sezoni i posljednjeg mjesta usli... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
864

GRADSKA KNJIŽNICA PAKRAC: "Okršaj" u znanju

Kvizom znanja „Provježbaj mozak“ koji je okupio pet ekipa po četiri natjecatelja održanim sinoć u prostoriji čitaonice, Gradska knjižnica Pakrac uključila se u obilježavanje 10. Tjedna cjeloživotnog u... pročitaj..

Prosvjeta
Pakrački List
710

GRAD PAKRAC: Objavljen natječaj za studentske stipendije

Gradska uprava Pakrac na svojim internetskim stranicama objavila je javni poziv  za stipendiranje studenata koji studiraju u RH, a imaju najmanje 3 godine prebivalište  na području Grada Pakraca. Prav... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
752

25. GODIŠNJICA EVAKUACIJE PAKRAČKE PSIHIJATRIJE: Prigodna tribina i sveta misa

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Pakrac-Lipik u petak (30. rujna) će biti obilježena 25. obljetnica evakuacije psihijatrije pakračke bolnice provedene u noći 29. na 30. r... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
680

DOM HRVATSKIH VETERANA LIPIK: Traže stručne zaposlenike

Dom hrvatskih veterana Lipik na internetskim stranicama Zavoda za zapošljavanje jutros je objavio oglas i natječaj kojim traže  stručnu radnu snagu, 14 izvršitelja za 9 radnih mjesta. Zapošljavaju pre... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
692

UZ DAN POLICIJE: Vrtićanci posjetili pakračku policijsku postaju

Povodom Dana policije koji se obilježava 29. rujna, naši su najmlađi sugrađani, polaznici pakračkog dječjeg vrtića Maslačak, već tradicionalno posjetili policijsku stanicu gdje su upoznati s načinom r... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
697

MJESNI ODBORI: Život na sjeveru je ok!

Povremeni sastanci, poneka radna akcija uz pristojan odaziv te tekuća problematika koja se planski rješava glavne su odlike rada Mjesnog odbora Sjever, jednog od tri gradska mjesna odbora. „Aktivni sm... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
843

DANELA VUJANIĆ: Najvažniji projekti su obnova Spahijskog podruma i trga

Na području Grada Pakraca u posljednjih godinu dana iz Ministarstva kulture došlo je oko milijun kuna što je intenziviralo radove na obnovi grada zaštićenih objekata kulture. Neki dijelovi zaštićenih ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
670

POMOĆ STARIJIM SAMAČKIM OBITELJIMA: Program se produžuje do kraja studenog

Program pomoći starijim samačkim obiteljima pod imenom „Zaželi“ koji je proljetos pokrenuo Hrvatski zavod za zapošljavanja, a koji u Pakracu od 1. travnja provodi Gradsko društvo HCK produžit će se za... pročitaj..

Udruge
Pakrački List
797

"ŠETNJA SJEĆANJA": Za one koji se ne mogu sjetiti

"Šetnja sjećanja" od Srednje škole Pakrac do Toplica Lipik završna je aktivnost Palijativnog tima „LiPa“ koja je održana danas, a posvećena podizanju svjesnosti na oboljele od Alzheimerove bolesti. Čl pročitaj..

Sport
Pakrački List
908

BK „TITAN“: Mario Šubr drugi najbrži hrvatski natjecatelj na MTB maratonu

Na legendarnom etapnom MTB maratonu ''Parenzana'' održanom od 23. do 25. rujna u Istri nastupio je jedini predstavnik pakračkog biciklističkog kluba „Titan“ Mario Šubr u konkurenciji  više od 250 natj... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
810

LOCAL STORY: Martina Lopar - Ima me posvuda, ali sam i dalje Pakračanka

Prošlo je od tad dosta godina, sjećam se, jedna subota još u 20. stoljeću i dopodnevni uobičajeni prolaz Bolničkom ulicom do kafića gdje su društvo i jutarnja kava već čekali. Pješačka trasa vodila je... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
954

TOPLICE LIPIK: Poezijom o životu s multiplom sklerozom

Prigodnim kulturno-umjetničkim programom sinoć je u holu Mramornih kupki lipičke bolnice obilježen Nacionalni dan multiple skleroze koji su organizirali Toplice Lipik i Društvo multiple skleroze Požeg... pročitaj..

Prosvjeta
Pakrački List
1282

OŠ BRAĆE RADIĆA PAKRAC: Obilježili Europski dan jezika

Zabavnim i edukativnim  programom u holu škole danas su učenici od 5. do 8. razreda Osnovne škole braće Radić Pakrac obilježili Europski dan jezika gdje su kroz igru učili pozdrave na svim europskim j... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
679

TZ Pakrac na Agro Touru Slavonija

Na požeškom Trg sv. Trojstva u bogatoj ponudi izlagača iz cijele županije, na Agro Touru Slavonija - sajmu poljoprivrede i turizma održanom  24. rujna, među promotivnim štandovima Turističkih zajednic... pročitaj..

Gospodarstvo
Pakrački List
809

OBNOVA FASADA NA STAMBENIM ZGRADAMA: Do proljeća 13 novih fasada u Pakracu i Lipiku

Postavljanjem skela oko zgrada počela je dugoočekivana faza obnove stambenih zgrada u  Pakracu i Lipiku koja će kao konačni rezultat najkasnije već idućeg proljeća imati najmanje dvije nemale koristi.... pročitaj..

Sport
Pakrački List
743

ŽUPANIJSKI NOGOMET Dobrovcu prvi bod, Dinamo pregazio Drenovčane

  U utakmicama 4. kola nižih županijskih liga odigranih proteklog vikenda naši su klubovi ostvarili polovičan uspjeh. U 3. ŽNL Slavonija iz Prekopakre brzo je zbila redove nakon prošlotjednog deb pročitaj..

Sport
Pakrački List
891

HAJDUKOVE MLADE KATEGORIJE: Predobri za županijske, preslabi za slavonske lige

Ovog vikenda Hajdukove mlađe kategorije ostvarile su tri pobjede i dva poraza natječući se u županijskim i slavonskim ligama. Slično kao i prošlog vikenda, sve kategorije koje se natječaju u županijsk... pročitaj..

Sport
Pakrački List
730

1.B HKL: Kuglači Pakraca "stradali" u Novskoj

U 3. kolu 1. B Hrvatske kuglačke lige kuglači Pakraca doživjeli su prvi poraz, teško su pobijeđeni na gostovanju u Novskoj sa 7:1 (3384:3259). Mada su se potajno nadali pobjedi, naši kuglači su izgubi... pročitaj..

Sport
Pakrački List
788

SK „KUNA“: Mirela Miletić viceprvakinja u Jadranskom 3D kupu

U ukupnom poretku ovogodišnjeg Jadranskog 3D kupa pakračka streličarka Mirela Miletić zauzela je drugo mjesto među seniorkama u disciplini dugi luk u finalu Jadranskog 3D kupa održanog jučer u Sunji. ... pročitaj..

Sport
Pakrački List
786

Prva prvenstvena pobjeda Hajduka, Kaurin "s kreča" za tri boda

Nogometaši Hajduka pobijedili su Zrinski iz Jurjevca minimalno 1:0 u utakmici 6. kola Međužupanijske nogometne lige Slavonije i Baranje odigrane danas u Pakracu. Prvu pobjedu nakon dva remija i tri po... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1433

LOVAČKO DRUŠTVO „JELEN“LIPIK SLAVI: Za 85-ti rođendan izgradili si dom

Proslava 85-obljetnice osnutka i simbolični završetak izgradnje svog doma bio je razlog svečanosti koju je danas u Dobrovcu  priredilo Lovačko društvo „Jelen“ Lipik na kojem su se okupili predstavnici... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
677

CRKVIŠTE Radovi teku prema planu, izmjena projektne dokumentacije

Odlagalište otpada Crkvište, trenutno najvrjedniju investiciju na pakračkom području ukupne vrijednost oko 16 milijuna kuna financiranu od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te ... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
682

POČELO GEORADARSKO SNIMANJE: Prvi koraci u znanstvenom istraživanju starog grada Pakraca

Georadarskim snimanjem na parkiralištu kod bivše tržnice jučer je počelo istraživanje arheološkog lokaliteta Starog grada Pakraca odnosno nekadašnje pakračke utvrde koje izvodi slovenska tvrtka Gearh ... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
732

VSNM GRADA PAKRACA: Proslavili blagdan Male Gospojine

U organizaciji Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Pakraca 21.rujna održana je proslava krsne slave Vijeća, vjerski blagdan Male Gospojine. U dvorani KTC Pakrac okupilo se više od 500 gostiju s pod... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
706

NOVI BROJ PAKRAČKOG LISTA u prodaji od 23. rujna

PRIČA S NASLOVNE STRANE: Kreće projekt obnove fasada na stambenim zgradama, do proljeća 13 novih fasada u Pakracu i Lipiku… INTERVJU: Danela Vujanić, viša stručna savjetnica konzervatorica, govori nam... pročitaj..

Udruge
Pakrački List
675

PALIJATIVNI TIM "LIPA": Za osviještenost o Alzheimerovoj bolesti

Promotivnim štandom na Gradskoj tržnici Pakrac u organizaciji  Palijativnog tima LiPa povodom svjetskog dana Alzheimerove bolesti danas se održava edukativna akcija “Jesenja ruža za jesen života” gdje... pročitaj..

Gospodarstvo
Pakrački List
694

ULICA HRVATSKE POLICIJE IZ DOM. RATA: Asfaltiranje biciklističke i pješačke staze

Radnici i strojevi tvrtke Niskogradnja Jurčak iz Požege danas asfaltiraju pješačku i biciklističku stazu na sjevernom dijelu Ulice hrvatske policije iz Domovinskog rata. Od ugovorenih  ovogodišnjih ra... pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 105