banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Virtualni arhiv Pakračkog lista

Siječanj 2019

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 63 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Politika
Pakrački List
841

GRADSKO VIJEĆE PAKRAC Manjak stanovnika najveći problem u prostoru

Izvješće o stanju u prostoru Grada Pakraca za razdoblje 2013. do 2017. godine je  bila točka dnevnog reda sinoćnje sjednice Gradskog vijeća Pakrac na kojoj su se vijećnici najduže zadržali u raspravi.... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1146

BRUNO SKALNIK, PZ “VOĆKO” PAKRAC Prerada voća i dalje primarna, vlastiti proizvodi polako pronalaze tržište

Još tamo krajem 2016. godine aktualni ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić najavio je da će u državnim institucijama uvesti tzv. kratki lanac opskrbe, što znači da bi primjerice u policiju, vojsku,... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
908

GRADSKA UPRAVA PROVODI ANKETU Prijavite svoje azbestne krovove

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prikuplja podatke o objektima koje još uvijek imaju krov pokriven azbestnim pločama. U povodu toga na internetskoj stranici Grada Pakraca od listopada... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
734

DV "MASLAČAK" 1. veljače počinje rad do 21 sat

U pakračkom Dječjem vrtiću „Maslačak“ 1. veljače (petak) počinje se s popodnevnim radom kada će vrtić biti otvoren do 21 sat te se mole roditelji koji imaju potrebu za takvom uslugom da se jave matičn... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
892

ANTUN GIACOBI, PREDSJEDNIK LD "PSUNJ" Lovstvo je društveno korisno, ali pojedincu jako skupo

U ovo doba godine provode se intenzivne lovačke aktivnosti, kako u lovu tako i u prihrani divljači. Posljednjih godina naših pet lovačkih društava u mnogome je unaprijedilo svoje objekte, bilo da se r... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
979

BOLNICA LIPIK Osuvremenjene Mramorne kupke

U Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Lipik završeni su radovi vrijedni 320.000 kuna koja se odnosi na sustav upuhavanja zraka u mramorne i biserne kade. Ovom investicijom unaprijeđen je ... pročitaj..

Sport
Pakrački List
803

SK "KUNA" Uspješni u Ljubešćici

Pakrački streličari nastupili su 27. siječnja na “Dvoranskom turniru Ljubešćica  WA STAR 2x18m" u organizaciji SK Grebengradski streličari iz Novog Marofa na kojem je nastupilo oko 150 streličara iz H... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
724

ZAPISANO PRIJE 10 GODINA Rusi prijetili obustavom plina, nama plin prisjeo

Siječanj je već na izmaku i već smo dobrano zagazili u 2019. godinu. Blagdanski dani su za nama i životni ritam se po ustaljenom rasporedu vraća u normalu. Izašao je i novi siječanjski broj tiskanog i... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1012

SVETOSAVSKA AKADEMIJA U PAKRACU Kulturnim programom proslavili dan svoga osnivača

U organizaciji  Pravoslavne parohije Pakrac, Srpskog kulturnog društva „Prosvjeta“ i Vijeća srpske nacionalne manjine Pakraca sinoć je u gradskoj vijećnici tradicionalno održana kulturna akademija u č... pročitaj..

Sport
Pakrački List
946

KUGLANJE-SVE TRI LIGE Odlična utakmica Papuka i Sl. banovca

Odličnu utakmicu u prvom kolu nastavka 3. HKL odigrali su ovog vikenda ekipa Papuka i Slavonskog banovca, a bodove je uzeo domaći Papuk rezultatom 6:2 (3253:3165). Rijetko se događa u 3. ligi da ekipa... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
841

NOĆ MUZEJA 2019. Ovogodišnja tema inovacije i digitalna budućnost

Muzej grada Pakraca i Muzej vojne i ratne povijesti i ove godine obilježit će 1. veljače nacionalnu akciju Noć muzeja čija je ovogodišnja tema “Muzeji - inovacije i digitalna budućnost“. U pakračkom g... pročitaj..

Sport
Pakrački List
761

PETICA - Hajdukovci (U10) izborili završni turnir s obje ekipe

Pakračka dvorana tijekom ovog vikenda ugostila je dvije najmlađe natjecateljske kategorije U10 i U8 na malonogometnom turniru „Petica“ koji se igra pod okriljem bjelovarskog nogometnog saveza. Ovo je ... pročitaj..

PROMO ČLANAK
Pakrački List
934

[PROMO] PROJEKT #Gradmladih #pokrenise: Pozdrav svim našim mladima!

S početkom novog polugodišta vraćamo se intenzivnijim aktivnostima u našem Klubu mladih „Aurora“ na križanju Tomislavove i Gajeve ulice u Pakracu. Kako smo najavili članske iskaznice za Gradsku knjižn... pročitaj..

PROMO ČLANAK
Pakrački List
1398

[PROMO] HZZ POŽEGA Besplatno obrazovanje za pčelare i vozače

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Požega obavještava sve zainteresirane nezaposlene osobe kako provodi sljedeće programe: Osposobljavanje za poslove pčelara/pčelarke, ukupno 10 osoba, Prek... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
739

POČETNA KONFERENCIJA "MASLAČAK ISPUNJAVA ŽELJE" Novi programi osiguravaju jednake mogućnosti za svu djecu

„Cilj projekta je prilagodbom radnog vremena vrtića radnom vremenu roditelja i unaprjeđenjem usluga doprinijeti usklađivanju poslovnog i obiteljskog života obitelji s uzdržavanim članovima uključenim ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
712

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO U našoj županiji nema epidemije gripe

Ove zime u Požeško-slavonskoj županiji do sada je oboljelo od gripe 94 pacijenta od kojih dvadeset na području Pakraca i Lipika, službeni su podaci Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije... pročitaj..

Udruge
Pakrački List
889

IZBORNA SKUPŠTINA POVIJESNOG DRUŠTVA S. Benković ponovo predsjednik, u izradi novi Zbornik

Na novi četverogodišnji mandat predsjednika Društva ponovo je izabran Stjepan Benković, tajnica je ostala Monika Lucić Fider kao i članovi Upravnog odbora u sastavu Branko Križan, Siniša Njegovan Star... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
745

DANAS U PRODAJI Novi broj Pakračkog lista

Danas poslijepodne na našim prodajnim mjestima u Pakracu i Lipiku možete kupiti novi 560. broj Pakračkog lista u kojem možete pročitati: PRIČA S NASLOVNE STRANE: PRORAČUN GRADA ZA 2019. Građani sve vi... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
777

UPORNOST Bez vozačke dozvole "dovezla" do Prekršajnog suda

Jučer,  oko 11.20 sati, na  Bučju policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 21-godišnjakinju koja je upravljala osobnim automobilom marke „Fiat“, brodskih registarskih oznaka  prije s... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
746

NEZAPOSLENOST I ZAPOŠLJAVANJE Nezaposlenost na godišnjoj razini pala za trećinu

Posljednjeg dana prosinca u evidenciji nezaposlenih pakračkog Zavoda za zapošljavanje bilo je 488 osoba što je u odnosu na posljednji dan studenog za 17 (6 posto) više nego mjesec dana ranije, ali i z... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
716

GRAD PAKRAC Natječaj za dodjelu javnih priznanja

Temeljem odredbi Statuta Grada Pakraca (“Službeni glasnik Grada Pakraca” 4/09, 1/13, 6/13, 3/15, 1/18) i Odluke o javnim prizanjima Grada Pakraca (“Službeni glasnik Grada Pakraca” 1/98, 3/03) Grad pročitaj..

Sport
Pakrački List
765

TRADICIJA STARA 26 GODINA Izbor najboljih sportaša Pakraca u 2018. godini

Po 26. put Pakrački list pokreće izbor sportaša godine Grada Pakraca za prethodnu godinu. Kao i posljednje četiri godine partner je Sportska zajednica Grada Pakraca koja će osigurati nagradu od tisuću... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
757

KPD "SLOGA" Besplatna radionica "Postavljanje foršpana"

U organizaciji Kulturno prosvjetnog društva "SLOGA" Pakrac u srijedu 23. siječnja u prostoru Hrvatskog doma "Dr. Franjo Tuđman" s početkom u 16,30 sati održat će se besplatna radionica pod nazivom "Po... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
738

PCP PAKRAC Otkazana radionica o ugovornim odnosima

Radionica na temu Pravno savjetovanje – UGOVORNI ODNOSI koja je trebala biti održana 25. siječnja u konferencijskoj dvorani Poduzetničkog centra Pakrac otkazana je zbog bolesti predavačice. O novom te... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
777

OBNOVA TRGA U PAKRACU Potpisan ugovor s izvođačem, radovi kreću u ožujku

U ponedjeljak 21. siječnja je u maloj vijećnici zgrade gradske uprave u Pakracu potpisan Ugovor o izvođenju radova na urbanističko-arhitektonskom uređenju Trga bana J. Jelačića i Ulice hrvatskih velik... pročitaj..

Sport
Pakrački List
797

KUGLANJE 1.B HKL KK Pakrac ponovo uvjerljiv

Kuglači Pakraca bili su uvjerljivi ovog vikenda na svojoj kuglani gdje su s visokih 7:1 (3281:3184) pobijedili drugoplasiranu ekipu Lepoglave. Za razliku od početka prvenstva, na startu drugog dijela ... pročitaj..

Sport
Pakrački List
786

NK HAJDUK ZAPOČEO S PRIPREMAMA Cilj poboljšati plasman, želja viši rang

Okupljanjem igrača i dijela uprave na gradskom stadionu u subotu je NK Hajduk započeo s pripremama za nastavak natjecanja u Međužupanijskoj ligi Slavonije i Baranje. Na prozivku se odazvalo 19 igrača,... pročitaj..

Udruge
Pakrački List
779

SKUPŠTINA STRELIČARSKOG KLUBA "KUNA" Želja kvalitetniji prostor za treninge

U prošloj godini članovi Streličarskog kluba „Kuna“ Pakrac u svim starosnim kategorijama i disciplinama u kojima treniraju sudjelovali su na 25 natjecanja u Hrvatskoj i inozemstvu na kojima su osvojil... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
985

DOM ZDRAVLJA PAKRAC Uređenju prostora i novim uređajima 1,1 milijun kuna

Unazad devet mjeseci u objekt i opremu pakračkog Doma zdravlja uloženo je 1,1 milijun kuna. Za rekonstrukciju podova, prozora i sanitarnih čvorova utrošeno je 170.000 kuna. Nabavljena su tri kompleta ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
756

NAGRADNI VIDEO NATJEČAJ EUROSCOLA Glasujte za naše srednjoškolce!

Učenici 1. razreda gimnazije Srednje škole Pakrac izradili su kratki video na temu "Ovaj put glasam jer..." u sklopu projekta EUROSCOLA za kampanju za EU izbore 2019. i prijavili se na natječaj koji j... pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 63
banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić