Virtualni arhiv Pakračkog lista

Srpanj 2019

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 73 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Prosvjeta
Pakrački List
1233

ZAVRŠENI UPISI NA STUDIJE Pakrački srednjoškolci na željene fakultete

Već tradicionalno naša redakcija, u želji da se naši maturanti istaknu i na ovaj način pohvale, pokušala je prikupiti što više informacija o upisanim fakultetima tako što su nam se učenici, oni koji s... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
734

KOMUNALAC Raspored odvoza starog papira

Iz pakračkog Komunalca javljaju da ovaj i idući tjedan nastavljaju s odvozom papira i kartona na području Grada Pakraca. Donosimo točan raspored. 1.08. četvrtak - naselje Klisa +Prekopakra + Grad Pakr... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
805

GRADSKA ŠPORTSKA DVORANA Započeli radovi na energetskoj obnovi

Uvođenjem izvođača u posao prošlog tjedana započeli su radovi na obnovi Gradske športske dvorane Pakrac koja je ušla u program energetske obnove Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Vri... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
907

GABRIELA SABO SELEŠI, VODITELJICA UREDA TZ GRADA PAKRACA Turistima kada dolaze u Pakrac najvažnija je gastronomija

Kontinentalna turistička ponuda doživljava sve veću afirmaciju, pa tako se porast turističkih dolazaka bilježi i na području naše županije. Pakračka turistička ponuda postaje prepoznatljiva ne samo zb... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
702

OD ČETVRTKA Skuplji prekršaji za "četiri ubojice u prometu" - brzinu, alkohol, pojas i mobitel

Temeljem izmjena i dopuna Zakona o sigurnosti prometa na cestama koje je Hrvatski sabor usvojio 12. srpnja, a koje stupaju na snagu 1. kolovoza, donosimo najvažnije novine s predviđenim snažnijim kažn... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
732

POZIV ZA ISKAZ INTERESA Inicijativa za izmjenu i dopunu prostornog plana

Pozivaju se zainteresirane pravne i fizičke osobe da do 19.08.2019. godine  iskažu interes – inicijativu za izmjenu i dopunu Prostornog plana uređenja Grada Pakraca. Prijedloge dostaviti u pismenom ob... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
751

POVODOM DANA POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI Projekcija filma "General"

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, kao i Dana hrvatskih branitelja, u ponedjeljak, 5. kolovoza , kino „Hrvatski dom“ otvorit će svoja vrata tijekom ljetne stanke. Kako bi proslavili ovaj z... pročitaj..

Sport
Pakrački List
760

"KUNE" FINALU HRVATSKOG KUPA Dario Marošević prvi, Zoran Petrović drugi

U organizaciji 3D SK "Medvednica" i Hrvatskog streličarskog saveza (HSS), u Sunji je 27. srpnja održano finale Hrvatskog kupa. Ondje je nastupilo pedesetak natjecatelja, među kojima je bilo i pet čla pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1050

TRADICIONALNI KUP "BANOVAC 2019." 150 mladih vatrogasaca na natjecanju u Velikom Banovcu

Na igralištu u Velikom Banovcu danas se održao 11. po redu vatrogasni kup „Banovac 2019.“ koji je okupio oko 150 budućih vatrogasaca iz okolnih DVD-a. 15 ekipa vatrogasne mladeži i pomladka natjecala ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
737

ODMARALIŠTE HCK NA VIRU U posjeti Milan Bandić

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima danas je, četvrtu godinu zaredom, posjetio Dječje odmaralište “Cvrčak” Crvenog križa Pakrac na otoku Viru. Razlog posjete su djeca koja borave na V... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
747

DANAS U PRODAJI Novi broj Pakračkog lista

Danas poslijepodne na našim prodajnim mjestima u Pakracu i Lipiku možete kupiti novi 566. broj Pakračkog lista u kojem možete pročitati: PRIČA S NASLOVNE STRANE: PAKRAC PO PRVI PUT DOBIVA PROMETNU STR... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
738

DOKUMENTARAC "POUKE O ČOVJEČNOSTI" Nakon Pule projekcija i u Zagrebu

Dokumentarni film "Pouke o čovječnosti“, film o spašavanju 300 bolesnika iz Pakraca  redatelja Branka Ištvančića, nakon premijere na Pulskom filmskom festivalu, bit će prikazan u Art-kinu Metropolis -... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
701

NEZAPOSLENOST I ZAPOŠLJAVANJE U lipnju najtraženiji radnici na proizvodnoj liniji

Posljednjeg dana lipnja na pakračkom Zavodu za zapošljavanje bilo je 356 nezaposlenih osoba što je 43 manje (11 posto) nego mjesec dana ranije te 141 manje (28,4) posto nego istoga dana 2018. godine. ... pročitaj..

PROMO ČLANAK
Pakrački List
934

(PROMO)PODUZETNIČKI INKUBATOR LIPIK-VRIJEDNOST 20.770.929,65 KN Poduzetnički inkubator Lipik svečano otvorio ministar Darko Horvat

U Poduzetničkoj zoni II u Lipiku ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat u utorak, 23. srpnja, svečano je otvorio Poduzetnički inkubator Lipik čija je svrha poboljšanje dostupnosti p... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
704

KINO POD ZVIJEZDAMA U subotu druga projekcija i svirka

Nakon odlično posjećene prve projekcije filma u dvorištu kurije Janković, građani će ove subote 27. srpnja s početkom u 21 sat na istom mjestu imati priliku pogledati još jedan veliki kino hit "Zvijez... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
767

NOVI SUGRAĐANI Obitelj svjetskog rekordera doselila u Batinjane

Vviše i nije neka vijest da je netko izgubio vjeru u Pakrac, ali i cijelu Slavoniju pa digao sidro i bolje sutra potražio negdje drugdje - unutar ili van granica Lijepe naše. Vijest je, međutim, da je... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
847

MINISTAR GOSPODARSTVA DARKO HORVAT U PAKRACU Želja svih je vratiti drvnu industriju u Pakrac

Ministar gospodarstva Darko Horvat danas je boraveći u Pakracu obišao poduzetničku zonu na sjeveru Pakraca kao i bivše industrijsko dvorište Drvne industrije „Papuk“. Tom prilikom je razgovarao s Alen... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
714

PAKRAC I LIPIK JOŠ UVIJEK BEZ VODE Opskrba vodom bit će omogućena putem autocisterni

Iz tvrtke Vode Lipik d.o.o. obavještavaju cijenjene potrošače kako kvar na magistralnom cjevovodu još nije saniran. Djelatnici Voda Lipik su locirali kvar te rade na njegovom otklanjanju. Popravak i n... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
733

ZAVRŠENA OVOGODIŠNJA ARHEOLOŠKA ISTRAŽIVANJA U potpunosti otkriveni ostaci gotičke crkve

Prošlog tjedna završena su za ovu godinu arheološka istraživanja Starog grada Pakraca koju je treću godinu za redom provodio stručni tim arheologa na čelu s dr. sc. Jurajom Belajom iz Instituta za arh... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
770

GRADILIŠTE PORED SPARA Do kraja godine stiže Pepco

Pepco, europski lanac diskontnih trgovina koji nudi odjeću za cijelu obitelj i proizvode za kućanstvo, do kraja jeseni otvorit će trgovinu u Pakracu, na lokaciji pored sadašnjeg „Spara“, potvrdili su ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
687

ZBOG PUKNUĆA CJEVOVODA Pakrac i Lipik danas bez vode

Obavještavamo cijenjene potrošače na području Pakraca i Lipika kako će danas zbog puknuća magistralnog cjevovoda u Gornjoj Šumetlici ostati bez vode. Djelatnici Voda Lipik su locirali kvar te rade na ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
759

"PO PEDALI" PAKRACOM I LIPIKOM Biciklijada okupila 95 rekreativaca

Tridesetak celzijusa koji su danas popodne grijali Pakrac i Lipik nisu omeli stotinjak biciklista rekreativaca u vožnji 12-ak predviđenih kilometara rute ovogodišnje biciklijade koja i ove godine bila... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
749

KINO POD ZVIJEZDAMA Za prvu projekciju tražila se karta više

Oko 150 Pakračana sinoć je uživalo u prvoj večeri Kina pod zvijezdama organiziranog u izvanrednom ambijentu dvorišta kurije Janković. Iako je na repertoaru bio hvaljeni američki igrani film "Čudo", ko... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
721

COOLTURNO LJETO Radionica "Cijeli svijet kroz portret"

Coolturno ljeto nastavljeno je foto -radionicom Cijeli svijet kroz portret održanom u petak prijepodne u Gradskoj knjižnici Pakrac. Kako snimiti portret te kakvu poruku njime možemo poslati kroz zanim... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
740

COOLTURNO LJETO Četvrtak u znaku čokolade, igre i odlične svirke

Radionica dokumentarnog filma, kulturni piknik uz radionicu čokolade te svirka pod zvijezdama jučer su obilježili četvrtak u sklopu programa Coolturno ljeto 2019. Kako nastaje dokumentarni film i kak... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
694

GRADSKA UPRAVA Poziv korisnicima zajamčene pomoći

Iz pakračke gradske uprave pozivaju građane,  korisnike zajamčene minimalne naknade koji kao ogrjev za grijanje koriste drva, da radi mogućnosti ostvarivanja prava na sredstva za ogrjev u 2019. godini... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1694

PROMJENE U CRKVENIM REDOVIMA Velečasni Juraković umirovljen, Jozo Zorić novi je pakrački župnik

Kako je jučer objavio službeni portal Požeške biskupije, biskup Antun Škvorčević objavio je 28 razrješenja i imenovanja u Požeškoj biskupiji koja će rezultirati i kadrovskim promjenama u našim župama.... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
777

PRED NAMA Vikend bez oborina uz "Kino pod zvijezdama" i "Biciklijadu"

Ovog vikenda pred nama su dva događaja koje su protekla dva vikenda odgođena zbog lošeg vremena. Najprije je u subotu (21 sat, dvorište kurije Janković) predviđeno Kino pod zvijezdama i vanjska projek... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
919

NASELJA PAKRAC I OMANOVAC Moderniji sokaci

Jučer je, nakon dva tjedna pripreme završeno asfaltiranje u dijela Ulice Kalvarija. Riječ je o jednom od zadnjih pakračkih neasfaltiranih sokaka koji se iz Ulice 30. svibnja pruža okomito prema dječje... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
697

ŠTO SMRDI? Zasmrdio merkaptan uslijed redovnog servisa

„Neugodan miris koji ste posljednjih dana mogli osjetiti na više lokacija u gradu posljedica je dodavanja odoranta (merkaptana) u plinski sustav“, doznajemo od Roberta Marinića, direktora Pakrac-plina... pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 73