banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Virtualni arhiv Pakračkog lista

Prosinac 2021

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 69 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Vijesti
Darko Baronica
1326

OBILJEŽJA 2021. GODINE Glavna obilježja ove godine dogodila se već lani

„Za desetak dana ćemo na zid objesiti novi kalendar i započeti novu godinu. U njoj prvenstveno očekujemo cjepivo koje će nas riješiti virusa i vratiti nas iz ovog „novog normalnog“ stanja u ono star pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1448

LRA PCP PAKRAC Želimo poticati kreativnost i osnaživati kapacitete

  Završetak kalendarske godine prilika je da se osvrnemo na postignuto.  Ova godina u Lokalnoj razvojnoj agenciji Poduztenički centar Pakrac  donijela nam je vrlo uspješnu suradnju s pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
2327

(ANKETA) PO ČEMU ĆETE PAMTITI 2021. GODINU? Obiteljske radosti nadjačale koronu

Po čemu ćete pamtiti 2021. godinu je bilo pitanje s kojim smo „presreli“ slučajno odabrane naše sugrađane. U odnosu na prijašnje godine kada smo u takvoj anketi postavljali pitanje što vam se lijepo pročitaj..

Vijesti
Dinko Kliček
1722

30. OBLJETNICA POGIBIJE MARIJANA KULHAVIJA I SUBORACA "Nastavimo graditi državu kakvu su sanjali"

„Trideset godina nakon događanja koje ovdje obilježavamo moramo biti i tužni i ponosni. Ponosni jer smo bili suborci velikog čovjeka, ratnika i prijatelja. Tužni jer smo izgubili tog čovjeka s kojim pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1191

TOČNO PRIJE GODINU DANA Potres na Baniji uzdrmao i Pakračane

Lani na današnji dan u 12,20 sati Baniju je pogodio katastrofalni potres koji se snažno osjetio i u Pakracu, najjače u ovom stoljeću, no nitko od Pakračana nije zatražio liječničku ili vatrogasnu po pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1347

KORONAVIRUS Sutra cijepljenje, broj oboljelih u padu

Sutra (četvrtak) od 9 do 13 ponovo će se u pakračkoj sportskoj dvorani provoditi cijepljenje protiv koronavirusa. Prošlog četvrtka je cijepljeno  samo 115 građana od kojih tek 11 prvom dozom, 1 pročitaj..

Vijesti
Iva Širac
1707

OBILJEŽENA 30. GODIŠNJICA AKCIJE „ALFA“ Prisjećanje na žrtve i herojstvo

Prisjećanjem svih poginulih, zarobljenih i ranjenih pripadnika HV-a i MUP-a, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća danas je u Šeovici obilježena 30. godišnjica akcije „Alfa“ kojom su od 25. do 29. pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
2119

"ZNAŠ TI MENE DOBRO" Predstavljen novi spot Mateja Plavčeka

Pakrački pjevač Matej Plavček nedavno je predstavio novi spot za pjesmu „Znaš ti mene dobro“ s njegovog drugog studijskog albuma „27“. „Pjesma je u blagdanskom raspoloženju, pa smo odlučili iskorist pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
3390

NAŠA BOŽIĆNA PRIČA Inkluzija je način života

Godine 2013. u Pakrac je kao lokalna ispostava došla Udruga za promicanje inkluzije sa sjedištem u Zagrebu koja je tada djelovala na području sedam županija u devet gradova. Uz pomoć Grada koji pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1548

DUHOVNI KUTAK Božić je poruka i pouka

Piše: Jozo Zorić, pakrački župnik Promatrajući sadašnji trenutak naše stvarnosti nema sumnje da živimo nažalost u vrijeme podjela i straha uzrokovanih pandemijom trenutne bolesti. Žalosti svakog do pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1727

GRADONAČELNICA ANAMARIJA BLAŽEVIĆ Bez obzira na različitosti imamo zajednički cilj

Drage Pakračanke i Pakračani, poštovane sugrađanke i sugrađani, imam čast kao gradonačelnica obratiti Vam se u božićnom broju Pakračkog lista i zaželjeti Vam čestit Božić, obilje Božjeg blagoslova, pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
3153

ŽUPA UBDM PAKRAC Raspored blagoslova obitelji

27. PROSINAC (PONEDJELJAK) OD 9 SATI - JEDAN SVEĆENIK Matije Gupca - od kapele neparni brojevi, u povratku parni   28. PROSINAC (UTORAK) - OD 9,30 SATI - JEDAN SVEĆENIK Strossmayerova od br pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1809

ŽUPA UBDM PAKRAC Raspored svetih misa u božićno vrijeme

Donosimo raspored liturgijskih slavlja u božićno vrijeme u pakračkoj župi Uznesenja Blažene Djevice Marije.   24. prosinca BADNJAK: 20 sati - mala polnoćka, 24 sata - polnoćka 25. prosinca B pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1854

SAVJETI MLADIH PAKRACA I NAŠICA Potpisan Sporazum o prijateljstvu i suradnji

Predsjednici Savjeta mladih Grada Pakraca Karlo Rek i Grada Našica Ines Resler u nazočnosti gradonačelnika oba grada Anamarije Blažević i Krešimira Kašube 22. prosinca potpisali su Sporazum o prijat pročitaj..

Kultura
Iva Širac
1372

BOŽIĆNI KONCERT OGŠ PAKRAC Večer najljepših božićnih skladbi

Tradicionalnim božićnim koncertom Osnovne glazbene škole Pakrac naziva „Veselje ti navješćujem“ koji je sinoć održan u pakračkoj župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije završen je ovogodišnji pročitaj..

Vijesti
Iva Širac
1674

PRISJEĆANJE UZ MOLITVU I CVIJEĆE Obilježili 70. rođendan dr. Ivana Šretera

Prije 70 godina rođen je hrvatski domoljub, mirotvorac i mučenik, dr. Ivan Šreter. Povodom te obljetnice danas je gradonačelnica Anamarija Blažević, uz dožupana požeško-slavonskog Ferdinan pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
2980

BOLNICA PAKRAC Filmski junaci na pedijatriji

Članovi Hrvatske gorske službe spašavanja, po tri člana iz stanice Požega, odnosno  Ispostave Pakrac, danas su iznenadili male pacijente na dječjem odjelu Opće županijske bolnice Pakrac.  pročitaj..

Prosvjeta
Darko Baronica
1559

OŠ BRAĆE RADIĆA PAKRAC Novi projekt kroz Erasmus +

Pakračka Osnovna škola braće Radića od 1. prosinca provodi  međunarodni projekt „Spretne ruke – sretna djeca“ financiran sredstvima Europske unije iz programa Erasmus+. On  podrazumijeva d pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1738

DANAS POSLIJEPODNE U PRODAJI Novi broj Pakračkog lista

Danas poslijepodne u prodaji će biti novi (božićni) 595. broj „Pakračkog lista“ u kojem možete pročitati: Najvažnija očekivanja preseljena u iduću godinu Vjerujem da će ovaj broj Lista bar dio naš pročitaj..

Kultura
Pakrački List
923

GRADSKA KNJIŽNICA PAKRAC Predstavljanje putopisa „Iran u prezentu“

  U Gradsku knjižnicu Pakrac u goste stiže Ivan Đogić, čovjek koji je svoju zagrebačku adresu 2018. godine zamijenio iranskom koji će večeras 22. prosinca u 18 sati predstaviti svoj putopisni pr pročitaj..

Kultura
Pakrački List
1693

OGŠ PAKRAC Tradicionalni božićni koncert  

Božićni koncert naziva "Veselje ti navješćujem" učenika Osnovne glazbene škole Pakrac bit će održan u srijedu, 22. prosinca, u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Pakracu s poč pročitaj..

Vijesti
Iva Širac
2680

GRAD PAKRAC Financijska pomoć za još 22 mlade obitelji

„Čestitam vam što ste se odlučili graditi, kupovati i raditi na području Pakraca, želim vam puno uspjeha u svemu što ste si zamislili u vašim nastojanjima i nadam se da vam je ova financijska gradsk pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1475

CIJEPLJENJE Procijepljeno dvije trećine Pakračana

U petak je u pakračkoj sportskoj dvorani cijepljeno 288 građana, od kojih 23 prvom, 42 drugom i 223 trećom dozom. Dan poslije cijepljenje je održano u lipičkoj dvorani, a odazvalo se 259 građana, 23 pročitaj..

Sport
Dinko Kliček
2458

1. MEMORIJALNI TURNIR "SINIŠA KARAČIĆ SIKI" LiPi prvi Sikijev memorijal

Rukometaši LiPe pobjednici su prvog rukometnog memorijalnog turnira „Siniša Karačić – Siki“ igranog tijekom subote u pakračkoj sportskoj dvorani. U super zanimljivoj finalnoj utakmici s 35:31 pobije pročitaj..

Vijesti
Iva Širac
1175

ADVENT U PAKRACU Upaljena četvrta adventska svijeća

Večeras je na velikom adventskom vijencu na središnjem gradskom trgu upaljena četvrta adventska svijeća, svijeća anđela koja donosi ljubav. Uz okupljene sugrađane, riječi molitve uputio je pakrački pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1808

GRADSKA TRŽNICA PAKRAC Prodaja ribe 21. i 23. prosinca

Zbog nadolazećih božićnih blagdana prodaja ribe na pakračkog Gradskoj tržnici bit će organizirana u utorak 21. prosinca i u četvrtak 23. prosinca od 8 sati, doznajemo od Alena Stipića, voditelja Gra pročitaj..

Vijesti
Dinko Kliček
1880

"FOKINOM STAZOM 1991." Nakon godine stanke održan jubilarni 25. pohod

Stotinjak planinara pristiglih iz raznih dijelova Hrvatske sudjeluje danas na 25. memorijalnom pohodu „Fokinom stazom 1991“ u organizaciji Planinarskog društva Psunj. Pristigli među ostalim iz Bjelo pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1597

BOŽIĆNI SAJAM Unatoč smanjenom sadržaju dobar interes

Božićni sajam, održan na pakračkoj šetnici jučer poslijepodne i na večer zbog epidemioloških mjera sa znatno manje sadržaja u odnosu na  pred epidemijsko razdoblje je  uspio, kaže Gabrijel pročitaj..

Politika
Darko Baronica
1527

AKTUALNI SAT GV PAKRAC Malo o ustanovama i socijali, više o komunalijama

Po prvi put u ovom mandatu, ali i nakon dužeg razdoblja, vijećnicu su u potpunosti iskoristili predviđenih 60 minuta za propitivanje gradonačelnici i njene suradnike iz gradske uprave. Pri tome smo pročitaj..

Politika
Darko Baronica
1784

GRADSKO VIJEĆE PAKRAC U novu godinu s proračunom od 70 milijuna kuna

Proračun Grada Pakraca u idućoj godini planiran je u iznosu od 69,8 milijuna kuna, a rashodi čak i milijun kuna više. Kako će prema novom, rebalansiranom planu ovogodišnji proračun iznositi malo man pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 69
banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić