svi prisutni glavna scaled 1024x614 c

Goran Grafina je izabran za predsjednika ogranka Domovinskog pokreta Pakraca koji je sinoć osnovan u Hrvatskom domu. Damir Špančić i Dobrica Kliček su potpredsjednici, a rizničarka je Marija Žilić Petrušić, jednoglasno je odlučila grupa osnivača na sinoćnjoj sjednici.

 

Osnivačku skupštinu je vodila dr. sc. Mirela Mezak Matijević, predsjednica Domovinskog pokreta Požeško-slavonske županije, a u njenom radu su sudjelovali saborski zastupnici ove stranke Stipo Mlinarić i Daniel Spajić te glavni tajnik Darijo Žepina koji je istaknuo da sada na području Hrvatske djeluje više od 230 lokalnih ogranaka i sedam na području županije. Govoreći o karakteru, naglasio je da je Domovinski pokret demokršćanska stranka, ali ne i konzervativna koja radi što i priča. Pozvao je članstvo da ne prebrojava krvna zrnca, naglasio da će lokalne organizacije same sastavljati liste za lokalne izbore pri čemu je i jedan izabrani vijećnik uspjeh. Od ostalih stranaka je spominjao samo HDZ ističući aktualne afere njihovih istaknutih članova.

Obraćajući se nakon izbora predsjednik Goran Grafina je rekao da ovu stranku pokreću u Pakracu iz želje da ovaj grad podignu, naglašavajući potrebu da se zadrže njegovi mladi stanovnici prvenstveno kroz razvijanje tradicije školstva i zdravstva te poticanja poduzetništvo.

U izjavi nakon skupštine je rekao da će Domovinski pokret na svibanjskim lokalnim izborima sudjelovati s listom za gradsko vijeće, ali ne i kandidatom za gradonačelnika mada to može biti promijenjeno.