banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Svi govornici

Na prošlotjednoj tiskovnoj smo predstavili naše kandidate: Miroslava Ivančića, predsjednika županijske braniteljske organizacije HDZ-a, dr. Kristinu Milek, predsjednicu naše Zajednice žena Katarina Zrinski i Mihaela Andrijanića, predsjednika Mladeži HDZ-a. Danas ćemo predstaviti još tri kandidata: petopostavljenog Tomislava Novinca, prosvjetnog radnika iz Pakraca, već pomalo veterana šestopostavljenog Vladu Ecka, potpredsjednika GV Pakrac u prošlom mandatu te mladu snagu iz sjeverozapadnih naselja Pakraca, osmopostavljenog Karla Reka, studenta, na našoj listi ujedno i predstavnika talijanske nacionalne manjine te aktualnog predsjednika Savjeta mladih Grada Pakraca, započela je svoje izlaganje Anamarija Blažević, predsjednica pakračkog HDZ-a, nositeljica liste za Gradsko vijeće i kandidatkinja za novi mandat gradonačelnice na sinoćnjoj tiskovnoj konferenciji ove stranke upriličenoj u povodu nedjeljnih izbora.     

Ovakav raznoliki sastav liste pokazuje da su na njoj zastupljene sve strukture: dobne, rodne, mjestom stanovanja, interesom, da imamo znanja i iskustva, ali da HDZ razmišlja i o budućnosti i priprema mlade ljude koji će nastaviti naše projekte i doprinijeti boljitku zajednice, kaže A. Blažević.  

O sebi kao kandidatkinji za gradonačelnicu nema potrebe puno govoriti jer je građani dobro poznaju, ali smatra da je korektno prema biračima predstaviti svoj rad koji karakterizira činjenica da u njemu nema nerealnih obećanja koja nije mogla ispuniti čime se pomalo razlikuje od mnogih kolega.

Naš program je svima vidljiv. Sve što smo radili do sada nastavit ćemo i dalje. Izgrađivat ćemo nova dječja igrališta i puno više pažnje posvetiti uređenju zelenila i zelenih površina, rekla je HDZ-ova kandidatkinja za gradonačelnicu.  

Smanjiti apolitičnost mladih

Najmlađi s liste Karlo Rek je naglasio zadovoljstvo što je kandidat, ujedno i prvi ozbiljan korak u politici. U Gradskom vijeću će se nastojati boriti za mlade što do sada radi kroz Gradski savjet mladih, ali i za svoj kraj: Banovce i Obriježi. Prisutnu apolitičnosti mladih je pripisao njihovom krivom doživljaju „da su svi političari isti“ s čim se on ne slaže, a primjer za to je našao u posljednjih godina bitno izmijenjenoj vizuri Pakraca. Jedan od ciljeva ove kandidature mu je privući na birališta što više mladih, a poslije pokušati povećati njihovu zainteresiranost za sudjelovanjem u njoj.

Karlo Rek 

Učitelj u pakračkoj školi Tomislav Novinc, predsjednik Udruge djece hrvatskih branitelja je naglasio da se još uvijek smatra mladim i da kroz svoje zvanje i aktivnost može djelovati na mlade. Zahvalan je stranci na kandidaturi i vjeruje da će opravdati očekivanja.

Tomsilav Novinc

Vladi Ecku će to biti drugi mandat u vijeću i drago mu je da je opet kandidiran jer time smatra da je opravdao povjerenje u prošlom mandatu. Osim što će vjerojatno biti najstariji vijećnik, branitelj je i invalid Domovinskog rata pa smatra da kao vijećnik se mora zalagati za još uvijek neriješene njihove probleme, ali i popravljanje komunalne i društvene infrastrukture u svojoj Prekopakri. 

Vlado Eck

Vjeruju u odaziv birača

Kandidatkinja za gradonačelnicu A. Blažević je na kraju rekla da, unatoč svim otegotnim okolnostima poput malog broja kandidata i epidemioloških mjera, vjeruje da će birači u nedjelju izaći na birališta pri čemu, kako je naglasila, “ona nikome nije branila kandidaturu“. To je pojasnila novom pojavom u politici, koja nije prisutna samo u Pakracu, a odnosi se na činjenicu da je kod građana za nju sve manji interes. „Bez obzira što sam jedina kandidat/kinja, meni je važno dobiti svaki glas jer mi to znači potporu i snagu da i naredne četiri godine idem dalje. Isto to očekujem i za listu HDZ za GV Pakrac jer imamo dobre kandidate koji znaju prepoznati potrebe svojih sugrađana“, istaknula je A. Blažević i pri tom pozvala birače da se uključe i u županijske izbore i svoj glas daju Antoniji Jozić, HDZ-ovoj kandidatkinji za županicu, kao i listi HDZ-a za skupštinu županije na kojoj se nalaze tri Pakračana: Miroslav Ivančić (4. mjesto), Antun Frićer (16). i Višnja Klobučar (30).

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić