kulinarska

Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Pakrac i Matica umirovljenika Pakrac – Lipik u sklopu provedbe 1,5 milijuna kuna vrijednog EU projekta „Zajedno u drugu mladost“ u prostoru Crvenog križa na adresi Ulica braće Radić 13, u petak (29. listopada) u 13 sati organiziraju četvrtu od predviđenih osam kulinarskih radionica za umirovljenike. Radionicu će voditi Helena Mateš, dipl.ing.preh.teh.

Važan čimbenik za poboljšanje kvalitete života i produljenje životnog vijeka je pravilna prehrana. Proces starenja prati nedostatak mnogih esencijalnih nutrijenata, bilo zbog oslabljene resorpcije ili nedostatne i siromašne prehrane, često vezane uz ekonomske prilike. Na kulinarskoj radionici će se pripremiti i degustirati tri različite tjestenine s umakom te kroz teorijski i praktični dio dati smjernice vezane uz planiranje i pripremu obroka i dodatke prehrani.

Molimo zainteresirane da zbog epidemioloških mjera i ograničenog broja mjesta, obavezno najave svoj dolazak na broj jedne od koordinatorica projekta:

Brigita Ražov: 098/256-717; Ruža Vulinović: 099/575-7147

logo skupni

lenta Zajedno u dr. mladost