Kuglači Pakraca subotnjim porazom u Koprivnici protiv Podravke od 5:3 (3328:3224) završili su prvi dio ovogodišnje kuglačke sezone u 1.B HKL. S četiri pobjede i sedam poraza na kraju jesenskog dijela u konkurenciji 12 klubova zauzeli su osmo mjesto što je slabije od očekivanja na početku natjecanja, ali i za dva mjesta lošije nego na kraju sezone 2017/18.

U subotnjoj utakmici pojedinačne bodove su osvojili A. Juranović (540), R. De Zan  (522) i Ž. Major (556), a za rezultat je bilo presudno što su domaći kuglači ukupno srušili čak 104 čunja više.

Razlog lošijeg plasmana nego na kraju lanjske sezone i lošijeg od očekivanja je vidljiv iz poretka za igrača lige. Od Pakračana je ove jeseni u toj konkurenciji najbolji Željko Major s prosjekom od 547 čunjeva i nalazi se na 27. mjestu. Nakon njega na 36. mjestu je mladi Domagoj Tušim s prosjekom od 542 čunja.

Ove jeseni podbacili su oni od kojih se prema lanjskim rezultatima najviše očekivalo. Antonio Juranović koji je lani s prosjekom  od 560 čunjeva bio sedmi igrač lige, ove jeseni ima prosjek od čak 18 čunjeva manje i nalazi se na 38. mjestu. Zvonko Gnezda i Davor Štor su ove jesni u odnosu na svoj prošlogodišnji prosjek u minusu za šest drva. Ako se zna da su neke utakmice, a još češće pojedinačni mečevi, izgubljeni za svega nekoliko čunjeva, jasno je zašto nedostaju bodovi i zašto će u nastavku prvenstva prvi cilj biti osigurati miran opstanak.

Sezona u 3. i 4. ligi završena je prošlog vikenda. Prvenstvo se u 1B ligi nastavlja 12. siječnja, a u nižima 25. siječnja.