Okupljanjem igrača i dijela uprave na gradskom stadionu u subotu je NK Hajduk započeo s pripremama za nastavak natjecanja u Međužupanijskoj ligi Slavonije i Baranje. Na prozivku se odazvalo 19 igrača, nekolicina je opravdala izostanak, a sigurno je da u odnosu na jesenski sastav na proljeće neće više igrati stoper Dalibor Rekavić iz Kutine koji je dogovorno prekinuo suradnju. Hoće li još netko otići, a netko doći, definitivno neće biti poznato sve do 28. veljače do kada traje zimski prijelazni rok.

Kao cilj u proljetnom dijelu sezone predsjednik Marijan Prohaska i trener Siniša Grubišić postavili su poboljšanje plasmana u ligi, a jesen su završili na šestom mjestu. No, uslijed najavljene reorganizacije sustava natjecanja u sklopu Hrvatskog nogometnog saveza samo su dva boda udaljeni od plasmana koji ih vodi u treću ligu, što je prilikom ovog okupljanja ocijenjeno kao dostižno i moguće. Tim više jer je mlada ekipa Hajduka u drugom dijelu jesenske sezone pokazala vidni napredak, kako u igri tako i bodovnim skorom, i taj trend žele nastaviti pa bi plasman u viši rang, kako je to ocijenjeno na prvom sastanku, osim što nije nedostižan, bio i lijep poklon klubu u sezoni kada obilježava sto godina postojanja.

Hajdukovi igrači su tijekom zimske stanke bili izuzetno aktivni na dvoranskim turnirima tako da dužeg odmora  nisu imali što će biti, kako je rekao Grubišić, olakšavajuća okolnost za start u pripreme, a dobro je što se, za razliku od ranijih godina, na tim turnirima nitko nije ozlijedio tako da su svi igrači, ne računajući prijelazne prehlade, u pripreme startali zdravi.

One će se do 9. ožujka, kada u prvom kolu gostuju protiv izravnog protivnika Otoka, odvijati na gradskom stadionu, osim u nekoliko gostujućih utakmica. Tijekom tih šest tjedana dogovorno je devet prijateljskih utakmica s klubovima iz okruženja, članovima treće, četvrte i županijskih liga.

Prve utakmice će imati već narednog vikenda kada u subotu ugošćuju NK Garić, a dan poslije i NK Viroviticu.