nogometni vikend

Golovima Matije Benkovića i Marina Čakarića Hajduk je na startu prvenstva MŽNL Brod/Požega slavio u gostima kod Slobodnice s 2:0. Prema izvještajima, prvo poluvrijeme proteklo je ravnopravnom nadmetanju bez previše prilika, no u nastavak Hajduk ulazi ipak malo agresivnije. Bolju igru i terensku nadmoć Hajduk kapitalizira najprije golom Benkovića u 72. minuti, kad je sjajnim udarcem pogodio s tridesetak metara, a konačno pitanje pobjednika rješava Čakarić u sudačkoj nadoknadi. Hajduk tako golovima svojih najmlađih igrača, koji zajedno imaju tek 35 godina, zasluženo odnosi bodove i s optimizmom čeka nastavak prvenstva kad u Pakracu u 2. kolu gostuju Sikirevci.
Započelo je natjecanje i u 1. ŽNL, a naši predstavnici Dobrovac i Croatia iz Donje Obriježi dočekali su ga s novim trenerima na klupi. Dobrovac je u novu sezonu poveo Srećko Knok, a Obriježanima će s klupe dirigirati Zoran Hofman. Prvenstvo su, međutim, obje ekipe otvorile minimalnim porazima. Dobrovac je gostovao kod jakog Buka, koji se prošle sezone šalio s ostatkom lige - i nije se osramotio. Dobrovčani su dobrom igrom natjerali domaćina na maksimalan angažman, a golovima Božidara i Josipa Tutića držali su aktivnih 2:2 do 95. minute, no tada domaćin iz penala ipak dolazi do sva tri boda.
Obriježani su u 1. kolu gostovali u Čaglinu gdje domaći Omladinac bodove uzima tek u 85. minuti susreta. Borba se većinom odvijala na sredini terena, no više sreće ovaj put imao je domaći sastav.
U 2. kolu, 29. kolovoza s početkom u 17.15 sati, Dobrovac putuje u Sulkovce, a Croatia pred svojim navijačima čeka Kuzmicu.