nogometni vikend

U 5. kolu MŽNL SB/PŽ Hajduk je upisao prvi ovosezonski prvenstveni poraz nakon što je u Starom Slatiniku u derbiju kola izgubio 4:1 od Svačića. Bio je to susret prvog i drugog na prvenstvenoj ljestvici, a domaćin je do bodova došao neočekivano lako. Prema izjavama trenera dogodilo se sjajno prvo poluvrijeme Svačića i najlošije ovosezonsko Hajduka, čemu svjedoči i kretanje rezultata. Domaći su već u 20. minuti vodili s 3:0 pri čemu su prvi i drugi gol postigli u 4. i 11. minuti. Smanjio je Benković na 3:1, no do odmora su domaći vratili prednost na tri razlike. U nastavku su Pakračani odigrali nešto bolje i zadržali koliko toliko podnošljiv poraz. U Starom Slatiniku Hajduk je bio oslabljen neigranjem ozlijeđenog Popovića, a svi drugi igrači bili su na raspolaganju treneru Gostimiru koji je ovako prokomentirao prvi poraz.

"Rezultat sve govori, mi danas nismo bili pravi, pogotovo prvo poluvrijeme, u drugom smo se malo konsolidirali, ali sve u svemu to je premalo za protivnika kakav je Svačić. Čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi“, izjavio je Gostimir.
Nakon 5. kola Hajduk je na 5. mjestu sa samo dva boda iza vodećeg Svačića. U 6. kolu u Pakracu gostuje Jakšić, pretposljednja momčad prvenstva koja u Pakrac dolazi nakon što je u ovom kolu dobila Budainku s 4:0.
U 1. ŽNL naši su klubovi ovaj vikend uzeli svih 6 domaćih bodova. Dobrovac je pred svojim navijačima minimalno 1:0 pobijedio Rajsavac ranim golom Galka, dok su Obriježani kod kuće istim rezultatom pobijedili Buk pogotkom najboljeg igrača susreta Savija u 15. minuti. Ova pobjeda odjeknula je Požeštinom jer je ovo Bučanima prvi poraz nakon dugo vremena. Iako su ove sezone gosti tek sjena prošlosezonske ekipe koja je promarširala 1. ligom, pobjeda je Obriježana je vrijedna jer je Buk i ovakav vrlo konkurentan ostatku lige.
U 2. ŽNL Dinamo iz Badljevine je na domaćem terenu remizirao 2:2 s Lipom. Domaće golove zabili su Kokalović i I. Šugić.