Dvoranski sport

Nakon uvjerljivog kup-nastupa proteklog tjedna pakrački rukometaši upisali su i prvu prvenstvenu pobjedu. U 5. kolu 2. HRL Istok na domaćem su parketu nadigrali rukometaše Borova 30:27 (13:14). Utakmica dva ravnopravna protivnika ponudila je odličan rukomet pred punim tribinama. U prvom dijelu naši su rukometaši bili nešto bolji, no gosti su iskoristili povremeni pad koncentracije kod domaćina i uspjeli do poluvremena okrenuti rezultat za minimalnu prednost (13:14). U nastavku LiPa ulazi odlučnije i kontrolira rezultat, a prednost dižu najviše do četiri pogotka viška, koliko je semafor pokazivao u 50. minuti. Borbeni gosti ne odustaju i dolaze do poravnanja samo tri minute prije kraja utakmice. Susret prelama domaći vratar Vujatović kad u ključnom trenutku, pri rezultatu 27:26, brani sedmerac i omogućava svojim suigračima da s dva gola dovrše posao i upišu prvu prvenstvenu pobjedu.
Uz već spomenutog Vujatovića, valja istaknuti i prvog vratara Jančika, koji je svojim obranama izluđivao gostujuće igrače te zasluženo nosi epitet igrača utakmice. Najbolji strijelci u redovima LiPe bili su Major sa 6 pogodaka, Mrkalj s 5 te Šimić, Sommer i Vonić koji su postigli 3 pogotka.
LiPa je ovom pobjedom pobjegla s dna prvenstvene ljestvice te se sada nalazi na 8. mjestu s 3 osvojena boda. U 6. kolu će put Našica, gdje će igrati protiv ekipe Nexe 2.

ODBOJKA (Ž): Bolje i od Križevaca

U 3. kolu 3. HOL/regije Sjever odbojkašice Volley Lipe pobijedile su na gostovanju ekipu Križevaca s 3:0 (10:25, 13:25, 11:25). Ovo im je druga prvenstvena pobjeda s kojom se nakon tri odigrana kola nalaze na 2. mjestu, odmah iza OK Daruvara koji im je nanio jedini dosadašnji poraz.
„Iako nismo bili kompletni, u utakmicu smo krenuli maksimalno koncentrirano. Nismo dopustili domaćinu da zaprijeti ni u kom trenutku što konačni rezultat i pokazuje. Bilo je prostora za rotiranje, tako da su svoj nastup upisale i najmlađe igračice.“, komentar je trenera Marka Kepčije.
U 4. kolu naše su odbojkašice slobodne, a u 5. prvenstvenoj utakmici koja se igra za 28/29. studenog u Pakracu gostuje OK Vrbovec, trenutno četvrtoplasirana ekipa lige.
Protiv Križevaca su igrale: Antonija Kuzhnini, Ines Jendrašić, Hana Vujić, Eva Čihak, Tara Čelec, Dajana Popović, Ivona Tutić, Martina Zec, Rea Šafar, Biljana Sudar, Barbara Drempetić. Trener: Marko Kepčija

IMG 9126