IMG 20220718 100658

Sedamnaest od ukupno dvadeset nogometaša seniorskog pogona Hajduka odazvalo se na prvi trening i prozivku trenera Ognjena Kafke obavljenu 16. srpnja na pakračkom gradskom stadionu, čime su službeno započele pripreme za novu sezonu MŽNL Slavonski Brod/Požega, koja će se od prošle razlikovati po tome što će odsad sloviti kao peti kvalitetni rang natjecanja kao i time da će Budainku i Svačić zamijeniti Slavonac iz Bukovlja i Psunj iz Okučana.

Kako nam je javio trener Kafka Hajdukovci će pripreme provoditi uglavnom na stadionu gdje će trenirati pet puta tjedno, a već po tradiciji jedan radni vikend nogometaši će provesti na Omanovcu.

U planu je odigravanje više prijateljskih utakmica. Protivnici su poznati, ali još uvijek nije mjesto odigravanja. Prva provjera bit će 27. srpnja (srijeda) protiv Slavije iz Pleternice, slijedi 30. srpnja Psunj Sokol iz Okučana pa dvodnevni turnir u Dobrovcu 5. i 6. kolovoza nakon čega se u Pakracu 13. i 14. kolovoza igra Memorijalni turnir hrvatskih branitelja Pakrac – Lipik. Generalka protiv zasad nepoznatog protivnika trebala bi biti 21. kolovoza.

Povratak Grafine, ostanak Baškiere!

O igračkom kadru je izvijestio dopredsjednik Hajduka Slavko Vuić. Na prvom treningu pojavila su se tri nova lica sa značajnim nogometnim pedigreom. Riječ je o povratniku Alenu Grafini, dobro nam poznatom lucidnom ofenzivcu koji će ponovo odjenuti zeleni dres nakon godine izbivanja iz Pakraca i odrađene trećeligaške sezone u Kutjevu. Nadalje, poziciju u posljednjoj liniji obrane ili onu u veznom redu popunit će iskusni Marino Gligić, igrač međunarodnog iskustva koji dolazi s kutinske strane, dok je treća prinova vratar Robert Jurgan, pridošlica iz novljanskog Libertasa, a branio je još u Mladosti iz Petrinje te Kutjevu. 

pojačanja

Klub je zasad službeno napustio Filip Kligl koji je otišao u Kamen Sirač, no prema svemu sudeći bit će još odlazaka jer su prag izlaznih vrata već prekoračili pouzdani vratar Andrija Putak, odlični Aleksandar Majdanac te vrijedni Niko Čuljak koji je pred povratkom u Požegu.

S druge strane velika je stvar što će Hajdukov dres sljedeće sezone nositi Adriano Baškiera, kapetan kluba koji je najavio povlačenje krajem prošlog prvenstva. Međutim, kako nam je objasnio Vuić, na inzistiranje čelnih ljudi kluba Baškiera je odlučio produžiti karijeru barem do zime, što će itekako značiti obnovljenoj Hajdukovoj obrani. 

Početak prvenstva MŽNL SB/PŽ predviđen je za vikend 27./28. kolovoza. Protivnik Hajduka u 1. kolu bit će poznat nakon plenuma Lige najavljenog za 25. srpnja.