Pakrac 22 u nizu

Odličnim kuglanjem uz prosječno srušenih 571 čunj kuglači Pakrac-Papuka u subotu su u 10. kolu 1.B HKL na svojoj kuglani pobijedili Zrinski-Pivovaru iz Osijeka s uvjerljivih 7:1. Odličan je bio Robert De Zan koji je srušio 617 čunjeva. Pojedinačne pobjede su još ostvarili D. Špelić (578), D. Štor (560), I. Turković (570) i A. Juranović (534).

Pakračani su s 12 bodova peti na tablici. Idući vikend se radi pojedinačnog prvenstva Hrvatske ne igraju ligaška natjecanja, a u zadnjem ovogodišnjem kolu 10. prosinca Pakračani gostuju  u Slavonskom Brodu protiv predzadnjeg Slavonca. 

Na tablici za igrača lige Jasmin Ramić je treći s prosjekom od 611 čunjeva, a Antonio Juranović osmi s prosjekom od 583 čunja.

U 2. HKL Slavonski banovac je kod kuće neočekivano poražen od Zara-Auto Matrix iz Osijeka sa 6:2.  Najviše čunjeva je srušio najmlađi Niko Kalvi (569), a pojedinačni bod je donio još samo I. Hofman (567). Tako je osječka ekipa, bodovno lošija od Banovčana uz prednost od 56 čunjeva došla do uvjerljive pobjede. Prije zadnjeg kola, u kojem gostuju u Slavonskom Brodu protiv Zanatlije, naš drugoligaš je s 8 bodova na osmom mjestu. U poretku za igrača lige od naših kuglača i dalje je najbolji Zvonko Gnezda koji je s prosjekom od 560 čunjeva 12. 

Davor Špelić

Kuglači Lipika 1974 kao domaćin ovog vikenda je ostvario u 3. HKL drugu pobjedu ove jeseni. Pobijedili su posljednji plasirani Hrast sa 7:1. Odličan je bio Albert Jirasek koji je srušio za ovu ligu rijetkih 601 čunj, a vrlo dobre ili solidne partije su pružili i ostali pojedinačni pobjednici: I. Zandona (554), T. Luksetić (565), D. Šubert (528) i D. Škariot (537).  Lipik sada ima četiri boda i na diobi je predzadnja dva mjesta. U zadnjem kolu za dva tjedna gostuje u Sl. Brodu protiv Regoča.

U 4. HKL prekopakranska Sloga je bila slobodna, a kuglačice i kuglači Pakrac-Papuk II su poraženi u Požegi od Zlatnog Luga sa 6:2. Pojedinačne pobjede su donijeli junior M. Škondro (497)  i Barbara Ramić (514). Sloga je s utakmicom manje i dalje druga, a Pakrac posljednji. U idućem i posljednjem kolu ove godine Pakrac-Papuk II dočekuje požešku Elektru, a Sloga brodsku drugu ekipu Zanatlije, vodeći sastav lige.   

albert jirasek