turnir pozega 2022 finael014

Zimska nogometna stanka vrijeme je kad nogometaši travnatu podlogu mijenjaju parketom i sportsku pauzu provode aktivno igrajući malonogometne turnire širom Hrvatske, ali i inozemstva. Hajdukovci također nisu izuzetak i mnogi od igrača su većinom nastupali kroz pojedinačne angažmane na poziv.
Za razliku od takvih solo nastupa, praktički jedina organizirana konstanta i predstavnik pakračkog hakla već godinama je ekipa „Elite Academy“ koju od samih početaka čine igrači ponikli u nogometnim školama Hajduka i Lipika. Oni su i ove godine pohodili brojne turnire, naravno uz neizostavna generacijski srodna pojačanja s požeške strane. Ekipu je u većini slučajeva vodio pakrački sportski entuzijasta, neizostavni Slavko Vuić, a upravo on je kroz razgovor istaknuo dva značajnija ovozimska ostvarenja.
Prvi je osmina finala međunarodnog turnira u Banja Luci, igranog sredinom prosinca, gdje su Pakračani u nadaleko poznatoj dvorani „Borik“ kao „Elite Academy Ardor“ u konkurenciji 64 sastava izborili mjesto među 16 najboljih ekipa.

turnir pozega 2022 finael010

foto: Sportalo.hr

Drugi sjajan rezultat ostvaren je u Požegi na tradicionalnom 31. Božićnom malonogometnom turniru Požega 2022. gdje su Pakračani osvojili izvrsno 3. mjesto. U konstantno krcatoj dvorani, u požeškom grotlu „akademci“ - koji su u na požeškom turniru koristili sponzorski dodatak EA Play fitness - su u grupi osvojili drugo mjesto, da bi u eliminacijskoj fazi turnira u osmini finala bili bolji od CB Avangarda iz Nove Gradiške s 4:1. U četvrtfinalu su izbacili odličnu ekipu Autodijelova Barišić 1 s 5:3, da bi u polufinalu bili poraženi 0:4 od kasnijeg pobjednika turnira ekipe Cor d.o.o. iz Požege.
U utakmici za 3. mjesto Pakračani su pred 1500 gledatelja golovima dvostrukog strijelca Filipa Dietzmana, Nikole Cindrića te Marka Miloševića s 4:1 pobijedili ekipu Prvče sačinjenu od igrača iz Požeštine. Osim sjajne predstave kompletnog sastava, u požeškom Grabriku su se u redovima Elite Academyja efikasnošću istaknuli Marko Milošević sa 6 golova, te Nikša Grubišić i Alen Grafina s 5 postignutih golova. Treba napomenuti da je na požeškom turniru ponajbolji igrač Pakračana Filip Matijašević zbog ozljede odigrao samo jednu utakmicu, što je bio značajan hendikep za Vuićevu ekipu i zato osvojena bronca ima još jači sjaj.
Kakav su zapravo dojam Pakračani ostavili u Požegi najbolje govori zaključak eminentnog sportskog portala Sportalo.hr iz čijeg komentara izdvajamo: „U utakmici za treće mjesto su na kraju Alen Grafina i društvo došli do uvjerljive pobjede. Ovo im je bilo prvi puta da nastupaju u završnoj večeri, kladili bi se da nije i posljednji, ako će i dalje ostati na okupu ne vidimo kako u narednih nekoliko godina Elite Academy može ostati i bez one baš posljednje utakmice turnira, riječ je o strašno talentiranoj i potentnoj ekipi!“.
Za Elite Academy su na dva spomenuta turnira igrali: Stjepan Zeba, Luka Častek, Nikša Grubišić, Stjepan Petrović, Josip Dupor, Alen Grafina, Jakov Janček, Marko Milošević, Filip Matijašević, Filip Dietzman, Fabijan Nikić, Nikola Cindrić i Mato Marčetić. Voditelj Slavko Vuić.

naslovna fotografija: Sportalo.hr