odbojkašice kraj sezone

NOGOMET

NK Hajduk Pakrac je u 20. kolu MŽNL SB-PŽ ugostio Psunj Sokol iz Okučana. Gosti su prelomili utakmicu u 60. minuti s 2 dva brza pogotka unutar 5 minuta te tako postavili konačan rezultat 0:2. Time su pakračane zadržali na desetoj poziciji, a priliku za osvajanjem novih bodova Hajduk će imati idući vikend u Velikoj protiv Papuka.

NK Croatia Donja Obrijež upisala je domaći poraz od 2:1 u 19. kolu 1. ŽNL. Uspješnija je bila Sloga iz Trenkova koja je ovom pobjedom sa zadnjeg mjesta preskočila i Croatiju i Parasan. Antonio Josipović bio je strijelac za Croatiu, a sljedeće kolo Obriježani će u goste u Kuzmicu.

NK Dinamo Badljevina je nakon odgođene utakmice s Eminovcima proljetnu sezonu nastavio gostujućom utakmicom 9. kola 2. ŽNL protiv zimskog lidera lige, NK Lipa. Domaćini su pobijedili 4:1, a jedini pogodak za Badljevčane postigao je Stipo Šugić. Iduće kolo Dinamo će ugostiti NK Sulkovce.

NK Slavonija Prekopakra također je u 9. kolu 2. ŽNL ubilježila poraz u gostima u Eminovcima rezultatom 5:1, a za Slavoniju se u strijelce upisao Domagoj Ajman. Idući vikend dočekuju kod kuće NK Lipa.

NK Lipik 1925 poražen je u 20. kolu MŽNL SB-PŽ u gostima protiv NK Tomislav iz Andrijevaca rezultatom 6:0. Na tablici se trenutno nalaze na šestom mjestu, a iduće kolo domaćini su protiv NK Sikirevci.

U 19. kolu 1. ŽNL HNK Dobrovac pokušao je doći do novih bodova, no NK Kaptol je iskoristio prednost domaćeg terena te pobijedio rezultatom 3:0. Dobrovčane trenutno dijeli šest bodova od zone ispadanja, a iduće kolo ugostit će lidera lige, Croatiu iz Mihaljevaca.

RUKOMET

RK LiPa je u zadnjem kolu 2. HRL Istok upisala poraz na gostovanju kod ekipe RK Nova Gradiška BD Gruppe Austria, a utakmica je završila rezultatom 33:27. Najviše pogodaka za LiPu upisao je Robert Mrkalj koji se zaustavio na brojci šest, Andrija Krucki postigao je tri sedmerca i jedan iz igre, dok su Matija Hartman i Domagoj Vonić upisali po tri pogotka. LiPa je održavala rezultat u egalu sve do kraja prvog poluvremena kada ulaze u „žutu minutu“ koja je potrajala četiri minute, što gosti koriste i odlaze na odmor s prednošću od 4 pogotka, kasnije uspostavljeno i nedostižnih za neraspoložene goste.

rukomet gradiška

Ostanak u ligi osiguran je i prije utakmice zadnjeg kola koja se odigrala u opuštenom i skoro revijalnom tonu, rukometaši LiPe završili su ligu na osmom mjestu u konkurenciji od deset ekipa te odlaze na zasluženi odmor do kolovoza kad im počinju pripreme za iduću sezonu.

Za RK Lipa tijekom sezone nastupali su: Giuliano Bartoluzzi, Hrvoje Čelec, Karlo Frajfogel, Nikola Frkat, Antun Gamberger, Matija Hartman, Danijel Hlapović, Dominik Jančik, Ivano Karačić, Andrija Krucki, Ivan Macura, Roko Major, Robert Mrkalj, Lovro Nagy, Dario Papušek, Kristijan Paragi, Roko Plažanin, Krešimir Savi, Alen Smiljčić, Petar Rudolf Sommer, Matija Šimić, Matej Tepurić, Domagoj Vonić, Mislav Vujatović.

ODBOJKA

Odbojkašice OK Volley LI-PA u zadnjem kolu 3. HOL Sjever pod vodstvom trenera Marka Kepčije svladale su u gostima ekipu Bjelovar 2 rezultatom 0:3 (12:25, 22:25, 12:25) te pobjedom zaokružile odličnu sezonu u kojoj su završile druge na tablici s pet bodova manje od prvoplasirane ekipe ŽOK Bjelovar 1.

Za ekipu OK Volley LI-Pa tijekom sezone nastupale su: Tara Čelec, Eva Čihak, Barbara Drempetić, Eva Hartman, Ines Jendrašić, Dajana Popović, Biljana Sudar, Rea Šafar, Nika Škondro, Hana Vujić, Martina Zec.