hmnk fićo

Malonogometni klub Nova Gradiška u kojem nastupaju Alen Grafina, Filip Matijašević i Stjepan Petrović, također nogometaši NK Hajduk Pakrac, jučer je odigrao 3. kolo kvalifikacijskog ciklusa za SuperSport 1. HMNL, ugostivši u sportskoj dvorani u Novoj Gradiški Uspinjaču Gimka. U prva dva nastupa upisali su poraz protiv MNK Torcida te remi protiv najtrofejnijeg futsal kluba, FC Split Trumma. U konkurenciji ta četiri futsal kluba, plasman u 1. ligu ostvarit će dva najuspješnija u kvalifikacijama u kojima će svi međusobno odigrati po dvije utakmice.

Grafina je spriječen ozljedom susret odgledao s klupe, dok je preostali hajdučki dvojac uvelike dao svoj doprinos u pobjedi od 6:4, posebice se to odnosi na jučer izrazito raspoloženog Matijaševića koji se odlično snalazi i na parketu.

No, krenimo redom. Punu tribinu utišalo je rano vodstvo Uspinjače preko Crnčevića, nakon kojeg su domaćini nizali i propuštali opasne situacije pred gostujućim vratarom, sve dok u 5. minuti vrlo brzo nakon ulaska u igru Matijašević nije stao na kraj promašajima i izjednačio rezultat. U potpunoj dominaciji Gradiščana tijekom cijele utakmice, ključni trenutak uz odličnu i požrtvovnu igru dogodio se u njima sretnoj 13. minuti kada su okrunili napade s dva pogotka u istoj minuti. Autogol Žuvelja, a zatim Dario Batalo povisili su rezultat na 3:1, što se Uspinjači naposlijetku ispostavilo kao nedostižna razlika. Gosti su uspjeli držati priključak u prvom poluvremenu, Uspinjačin Toth upisao se u strijelce da bi u 19. minuti Nova Gradiška ponovno povela s dva pogotka razlike, a strijelac je ponovno Filip Matijašević - Fićo. U istoj minuti gosti su uspjeli smanjiti rezultat nakon udarca Fausa pa se na predah s vrlo sadržajnog prvog poluvremena otišlo rezultatom 4:3. 

hmnk tribina

U drugom poluvremenu ponovno je Gradiška stvarala više opasnih situacija pred gostujućim vratima, a 22. minuta utakmice dokaz je velike želje i borbe domaćih igrača u kojoj je Cindrić dobio crveni karton nakon što mu je sudac pokazao drugi žuti. Ni u tih 2 minute s igračem više, gosti nisu uspjeli doći do pogotka, a u punom sastavu u 28. minuti utakmice Fićo zaokružuje svoj fantastični nastup trećim pogotkom. Ubrzo je za Gradišku i Bungić pridodao još jedan pogodak, a do kraja utakmice Uspinjača je uspjela smanjiti rezultat na konačnih 6:4.

Uz sjajnu atmosferu na tribini, ekipe su ispraćene velikim pljeskom, a sljedeću kvalifikacijsku utakmicu HMNK Gradiška odigrat će u Splitu protiv MNK Torcida.

hmnk tablica