teniska liga naslovnaa

Nakon tri mjeseca nadmetanja u ligi raspoređene u tri dobne i kvalitetne kategorije, u subotu je na vanjskom terenu u Pakracu odigran Finalni dan “Proljetne teniske lige”. U kategoriji Senior Stjepan Šen-Či Marošević, neporažen tijekom cijele lige, pobijedio je Antuna Fričera, dok je u kategoriji Elite Daruvarčanin Duško Čubrilo savladao Darija Perkovića. Kao što smo već pisali, finale kategorije Veterani 40+ odigrano je u nedjelju 25. lipnja, a pobjednik je Igor Mašić koji je bio bolji od Dražena Matijaševića. Ligu je organizirao Teniski klub “Pakrac” pod pokroviteljstvom Grada i Sportske zajednice.

Više od 50 posjetitelja moglo je uz bogatu gastronomsku ponudu uživati u završnim mečevima lokalnih tenisača, a svoje dojmove prenio je Mario Barać, glavni organizator lige. “Tri mjeseca teniskog druženja okrunjeno je Finalnim danom koji je prošao čak bolje od mojih očekivanja. Poslužilo nas je vrijeme, oko terena se okupilo pedesetak ljudi što je za tenis u Pakracu ogromna brojka. Po prvi put na mečevima smo imali semafore i sakupljače loptica. Naši mladi članovi kluba, Patrik, Sven, Lukas i Vilim nisu imali nikakvog iskustva u tome, ali su super odradili posao. Mislim da se organizacijski možemo pohvaliti da smo svi zajedno napravili odličan posao i pokazali drugim većim sredinama da se i u manjem gradu može napraviti ozbiljna stvar. Tijekom tri mjeseca odigrano je ukupno 86 mečeva što je također respektabilan brojka za Pakrac i potvrda da se tenis kod nas razvija. Zahvaljujem Gradu Pakracu i Sportskoj zajednici Grada Pakraca na pokroviteljstvu i podršci te Srećku Žulju i tvrtki Linteo na sponzorstvu.”

Pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević je uz pohvale organizatoru rekla kako ponosno čuva člansku iskaznicu Teniskog kluba Pakrac s brojem 1 te ju posebno veseli rad s velikim brojem djece koji je klub okupio. “U planu za budućnost je izgraditi barem još jedan teren, budući da Grad posjeduje građevinsku dozvolu za isti, a ove godine od jeseni možete očekivati i teren za padel, sport koji će zasigurno biti zanimljiv tenisačima”, najavila je.

FOTOGALERIJA