Utakmicama 7. kola Slavonski banovac  i Pakrac 1 (17 sati), odnosno Papuk i Lipik 1974 (19 sati) sutra će biti završen prvi dio  natjecanja u pakračkoj kuglačkoj gradskoj ligi pri čemu će ostati neodigrane odgođene dvije utakmice.

Dosadašnji tijek je obilježio iznenađujući poraz ekipa Pakrac 1 od Sloge s 4:2, a favorizirani Pakračani su na putu su da izgube i meč od Lipik 1974 koji je započet u četvrtak u kojem ekipa Lipika nakon prvog para vodi 2:0 nakon čega je meč prekinut radi tehničkih problema na kuglani. U tom prvom paru izuzetno neraspoložene Gordana Špelića (498 čunejva) i Davora Štora (518) pobijedili su izuzetno raspoloženi Ivica Hormot (558) i Davor Schrotter (557) stvorivši  osim bodovne prednosti i teško dohvatljivu razliku od gotovo sto čunjeva pa je gubitak bodova za Pakrac gotovo izvjestan. Pri tom treba znati da igrači nižih liga, odnosno rekreativci imaju takozvani hendikep bonus u odnosu na igrače Pakraca i Papuka što znači da dobivaju u meču u startu prednost od  32, odnosno 64 čunja.

Gnezda

Nakon 6 nepotpunih kola vodi Slavonski banovac s pet pobjeda ispred Pakraca 2 koji ima četiri, kao i Sloga. Pakrac 1 ima tri pobjede, ali i dvije neodigrane utakmice.

U pojedinačnoj konkurenciji vrlo dobar start mladi Gordan Špelić je upropastio s posljednja dva loša nastupa pa je vodstvo ponovo preuzeo Zvonko Gnezda s vrlo dobrim prosjekom od 586 čunjeva.

Drugi dio lige, preostalih sedam kola, nastavlja se odmah u ponedjeljak (18 sati), a plan je ligu završiti do kraja svibnja, rekao nam je Sadmir Delihodžić, predsjednik Sportske zajednice  Pakrac koja je organizator.