Od 1. rujna na snagu će stupiti Odluka o korištenju osobnih vozila u vlasništvu Grada Pakraca objavljena 30. kolovoza na službenim stranicama Grada Pakraca. Odlukom su propisani i novi uvjeti korištenja vozila koja su do sada uvelike pomogla radu raznih sportskih, kulturnih udruga, ali i gradskih ustanova, trgovačkih društava i ostalih pravnih osoba sa sjedištem na području Grada Pakraca.

Na raspolaganju će, uz dosadašnji VW transporter ili popularni „gradski kombi“,  na raspolaganju biti i Dacia Logan te nedavno pridošli kombi Ford Transit. Novost je naplata. Uz dosadašnje rentanje gradskog vozila koje je podrazumijevalo vraćanje u prvobitnom stanju s vrhom punim rezervoarom, od sada će uz sve to jednokratni najam vozila koštati dodatnih 100 kuna.

„Odlučili smo se za simboličnu naplatu od 100 kuna jednokratno i sva zarađena sredstva ići će za redovno održavanje i registraciju vozila. Dosadašnja praksa je pokazala da potreba za gradskim vozilima postoji i rijetki su dani, naročito vikendi, kada gradski kombi nije bio u pogonu. To sve košta, jer vozila koja posuđujemo moraju biti tehnički ispravna i besprijekorna. S korisnicima u dosadašnjem radu nismo imali većih problema, iako se znalo dogoditi da se ne tenkira ili da se vrati neuredno vozilo. Uvjeti za dobiti gradsko vozilo ostaju kao i do sada uz obavezu najave 7 dana ranije, a od 1. siječnja 2017. VW transporter odlazi na upravljanje Sportskoj zajednici Grada Pakraca pa će oni dalje raspoređivati vozilo svojim korisnicima“, rekao nam je Almir Delihodžić, voditelj Vlastitog pogona Grada Pakraca.