Srednju školu Pakrac ove školske godine će pohađati samo 482 učenika što  je 44 manje nago lani. Pad broja učenika dodatno zabrinjava jer je i prošle godine on iznosio 47 tako da je u dvije godine broj srednjoškolaca u Pakracu smanjen za 90 ili 15 posto.

Razlog pada broja učenika su neupisana mjesta u zvanjima zidar, stolar i građevinski tehničar, ali i smanjivanju broja učenika u razredima medicinskog usmjerenja i gimnazije. Tako je po prvi put u srednjoškolske klupe danas sjelo 97 učenika prvih razreda koji se školuju za zanimanja medicinska sestra/tehničar u dva odjeljenja, te po jedno za fizioterapeuta, gimnazije građevinskog tehničara i  6 stolara. Više od polovine učenika dolazi izvan područja Pakraca i Lipika pa je razumljivo da je đački dom u kojem je smješteno 156 učenika popunjen te su neki morali i u podstanare.  Zbog dominantnog medicinskog usmjerenja, pakračka škola je pretežno ženska jer je od 482 učenika 310 djevojaka.

U profesorskom kadru je samo jedna promjena gdje je iz  Požege stigla nova vjeroučiteljica.

Jutros na prvom satu nastave, koja je počela intoniranjem himne, uspješnu godinu učenicima su poželjeli ravnatelj Dario Čilić i pedagoginja Anita Dašek porukom „budite vjerni, pametni i uspješni“.

DSC_6188