Veterinarska stanica Pakrac 23. siječnja započela je uobičajenu godišnju redovnu akciju cijepljenja pasa protiv bjesnoće, odnosno proces dehelmintizacije (davanje lijekova protiv crijevnih parazita).

Akcija se obavlja ustaljenim godišnjim redoslijedom i potrajat će, ovisno o vremenskim prilikama i broju hitnih intervencija, do početka ožujka, rekao nam je dr. vet. Siniša Horvat, direktor Veterinarske stanice Pakrac.

O točnom terminu cijepljenja u naselju ili ulici veterinari obavještavaju stanovništvo putem plakata. Veterinarima poznati vlasnici pasa koji se ne zateku kod kuće dobit će obavijest o tome kada da se jave radi cijepljenja, a vlasnici psa mogu dovesti na cijepljenje svakog radnog dana u ambulantu u Pakrac od 7 do 15 sati, odnosno u dane vikenda od 8 do 10 sati.

Cijepljenje je zakonom obvezno i košta 150 kuna za čipiranog pasa, odnosno 252 kuna za psa kojeg prethodno treba čipirati.

Kako je rekao dr. Horvat, oni već godinama cijepe godišnje oko dvije tisuće pasa i već godinama nije registrirana pojava bjesnoće na našem području.