Lipičko jezero Pjeskara ugostilo je u ponedjeljak više od dvadeset korisnika Udruge za promicanje inkluzije s područja Zagreba, Grubišnog polja, Siska te domaćina Pakraca i Lipika koji su na ovoj popularnoj ribičkoj destinaciji održali svoj 4. ribolovni kup. Prethodna tri organizirana su dvaput u Končanici dok je ovo i Pjeskari drugo domaćinstvo.

Dok su natjecatelji, posebno motivirani novim prijelaznim ribičkim peharom, pažljivo pratili možebitni trzaj plovka uz rub jezera, ne bi li se baš oni pohvalili kakvim kapitalcem, Tomislav Balešić, zastupnik osoba s intelektualnim poteškoćama, objasnio je da ova priredba na godišnjoj razini jedina natjecateljskog karaktera, dok se ostale aktivnosti korisnika pakračke udruge sastoje od posjeta raznim koncertima, muzejima, kino-projekcijama te svim društvenim događanjima koji su na prihvatljivoj udaljenosti.

„Susrete s korisnicima iz ostalih mjesta koristimo za druženje i obilazak gradova u kojima se družimo, uvijek netko organizira domaćinstvo, obično to potraje do popodnevnih sati, kad je i vrijeme za povratak u bazu“, kaže Balešić.

Koliko je tko ovog ponedjeljka ulovio nismo saznali, no rezultat na ovakvim susretima i nije u prvom planu, već kontakt, komunikacija i održavanje prijateljstva s ostalim skupinama korisnika. Ne sumnjamo da su ovog puta članovi Udruge za promicanje inkluzije Pakrac – Lipik bili uzorni domaćini, upravo onakvi kakvi će, ne sumnjamo, biti i oni iz Siska koji su najavili naredno domaćinstvo.