Idući tjedan mehanizacija i radnici požeške tvrtke Niskogradnja Jurčak asfaltirat će nogostupe i biciklističku stazu u Bolničkoj ulici, kao i na spoju ulica Hrvatske policije iz Domovinskog rata i Hebrangove. Danas su u tijeku posljednji pripremni radovi u Bolničkoj ulici, dok na drugom gradilištu obrt „Elektro Martinović“ obavlja montažu posljednjih lampi na ranije postavljene kandelabere javne rasvjete.

Ranije dogovoreni rok za završetak ovih radova je bilo 31. srpnja, no on je, kako nam je rekla Marija Čar, voditeljica odsjeka za stambeno—komunalne poslove i graditeljstvo Grada Pakraca, produžen za 15 dana jer se čekala kiša da obavi prirodnu  stabilizaciju  podloge pripremljene za asfaltiranje.

Tako će do 15. kolovoza biti završena oba radilišta uključujući i rad javne rasvjete. Nakon toga, radi vremenskih prilika izvođač će u rujnu obaviti završno uređenje okoliša sa sijanjem trave, dok će u Bolničkoj ulici, gdje je to predviđeno troškovnikom, ukrasno drveće uz kolnik biti zasađeno u studenome.

Danas su nastavljeni i radovi na izgradnji dva teniska terena na gradskom sportskom parku koje vodi i sufinancira Udruga mladih Mali most. Njezini članovi uz pomoć gradske mehanizacije i stručni nadzor na ranije pripremljenom terenu danas postavljaju drenažne cijevi nakon čega će biti obavljeni i ostali drenažni radovi kako bi u rujnu, što opet zahtijeva povoljne vremenske prilike, mogao biti postavljeni završni sloj, takozvani tenisit.