Nakon pola godine Županijska organizacija Hrvatske demokratske zajednice Požeško-slavonske županije ponovo ima redovno izabranog predsjednika. To je dr. sc. Željko Glavić, u Pakracu poznatiji kao  ravnatelj Opće županijske bolnice Požega koji je od ljetos obnašao dužnost povjerenika stranke nakon što je u srpnju ostavku na mjesto predsjednika i ostale stranačke dužnosti  dao Franjo Lucić.

Na jučerašnjim izborima koji su održani po principu jedan član jedan glas, dr. Glavić je bio jedini kandidat jedan. Od 7277 članova na birališta organizirana po cijeloj županiji je izašlo 3566  ili  49 posto.

„Ovakva izlaznost i podrška je obveza u budućem radu te ću o tome morati itekako voditi računa. Što se tiče posla dalje, osobno puno puta sam rekao ovu funkciju predsjednika shvaćam kao priliku gdje ću iskustvom i funkcijom pomoći prije svega načelnicima i gradonačelnicima koji obavljaju funkciju na području naše županije kako bi bili što uspješniji u svome radu te kao bih pomogao da se što više projekata realizira kako bi se zaustavili negativni trendovi te broj ljudi koji se iseljava“,  izjavio je prema  034 portalu dr. Glavić nakon što su objavljeni rezultati.

Također je istakao „da  se nada da je razdoblje krize iza nas i HDZ je pobjednička stranka s najboljim izbornim rezultatima u Hrvatskoj i to je velika obveza te ćemo nastaviti u pobjedničkom duhu, a s moje strane postoji volja i želja da dam maksimum da se to ostvari", piše požeški portal.

Izborne aktivnosti u županijskom HDZ nastavit će se 5. ožujka kada će biti na izbornoj skupštini izabrana i ostala tijela županijske organizacije HDZ-a.

IZVOR FOTOGRAFIJE: www.034portal.hr