Danas u prijepodnevnim satima Pakrac je posjetila karavana od 23 motociklista pristiglih s juga Hrvatske u sklopu projekta „28 krunica za 28 godina“ koji se svake godine krajem travnja provodi povodom osnivanja 4. Gardijske brigade Split.

Tijekom višednevnog projekta motociklisti na 28 postaja odabranih između Splita i Vukovara, poznatih po značajnom doprinosu u Domovinskom ratu, paljenjem lampiona odaju počast poginulim braniteljima. Danas su to učinili kod centralnog spomenika na Rimokatoličkom groblju te kod kapele Male Gospe u Kusonjama. Uz domaćine i prijatelje iz MK „Vitezovi tame“ te Gabrijelu Sabo Seleši, voditeljicu ureda TZ Grada Pakraca, goste je pozdravio pakrački dogradonačelnik Marijan Širac. Obraćajući se podsjetio je na više od 300 branitelja iz cijele Hrvatske poginulih na našem bojištu od kojih je 126 bilo s pakračko-lipičkog područja. Pohvalio je i projekt „krunice“ kojim čuvaju sjećanje na sve koji su platili najvišu cijenu u stvaranju hrvatske države.

Poslije molitve zajedno su posjetili Muzej vojne i ratne povijesti gdje je domaćinu simbolično uručena 19. krunica izrađena od kamena i za ovu priliku posebno posvećenu Međugorju.

U neslužbnom dijelu programa primjerni domaćini i ove su godine bili Grad Pakrac odnosno članovi MK „Vitezovi tame“. Oni su kolege motocikliste ugostili u klupskom prostoru na bivšem "Uroševcu" i kvalitetno ih počastili, onako kako već običaji nalažu u samom srcu Slavonije.