Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pakračkih branitelja i prijatelja branitelja iz Varaždina prijepodne je kod spomenika u Šeovici komemoracijom obilježena  28. obljetnica akcije „Alfa“ koja je trajala od 24. do 29. prosinca 1991. godine, a kojom je oslobođen jedan dio tadašnje Općine Pakrac.

Obilježavanje u Šeovici je započelo prisjećanjem na imena 36 poginulih branitelja  i jednog civila, te 61 ranjenog pri čemu su od ukupnog broja stradalih  šestero poginulih i 39 ranjenih bili pripadnici 76. pakračkog bataljuna.

Na spomenik njima u čast vijence su položili izaslanstva Županije, gradova Pakraca i Lipika s pripadajućom koordinacijom udruga, Klub varaždinskih branitelja 1991-95., Robert Hrastić, zapovjednik PP Pakrac, te izaslanstva Ministarstva hrvatskih branitelja i Ministarstva obrane predvođeni generalom dr. Kornelijem Brkićem i brigadirom Ivicom Pejakovićem.

O tijeku akcije vrlo emotivno je govorio Stipo Hodak, zapovjednik jedne od satnija 76.  pakračkog bataljuna i sam teško ranjen u akciji.

U ime svih građana braniteljima su zahvalili na njihovom doprinosu u Domovinskom ratu, ali i na stalnim sjećanjima  na poginule suborce, pakrački i lipički čelni ljudi gradonačelnica Anamarija Blažević i Vinko Kasana. Oni su zahvalnost naglasili naročito prijateljima iz Varaždina koji su današnjoj komemoraciji nazočili s dva autobusa organizirana kroz Klub varaždinskih branitelja 1991-95, ali i svim ostalim braniteljima iz cijele domovine koji su tih dana u Pakracu branili ne samo ovaj kraj nego i cijelu Hrvatsku.

General dr. Kornelije Brkić je naglasio da bi trebao pozdraviti svakog od branitelja pojedinačno jer svaki od njih je jedan veliki kamenčić naše slobode pri čemu svaki od njih, pošto znaju istinu imaju obveze da tu istinu kažu javno. Kao liječnik nije mogao propustiti, kako je naglasio, da ovaj skup branitelja od kojih su mnogi bili ranjeni ili trpe bolest kao posljedicu sudjelovanja u ratu,  ne iskoristi da sve branitelje još jednom pozove na sistematske preglede koje za njih besplatno organizira Ministarstvo kako bi sačuvali ili poboljšali svoje zdravlje i mogli dalje svjedočiti istinu ove velike pobjede.

Idući prema Šeovici pakrački i varaždinski branitelji su paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca  kod spomenika u Kragujskom putu odali počast poginulima poginulim braniteljima  104. varaždinske brigade, te na Gavrinici, kod spomenika „Golubica“ ubijenim civilima pri čemu su se u Kraguju obratili u ime Pakračana Drago Skalnik, jedan od zapovjednika u 76. bataljunu te u ime Varaždinaca Vladimir Leskovar. Prigodnu pjesmu kod svakog od spomenika je otpjevao zbor Kapela Paulina Warasdin, a Varaždincu su svoj ovogodišnji službeni boravak ovim povodom u Pakracu završili u  Hrvatskom domu „Dr. Franjo Tuđman“ novim nastupom zbora Kapela Paulina Warasdin i prikazivanjem  dokumentarnog filma Kluba varaždinskih branitelja „Ivan Sokač - život za Hrvatsku“.