Pakrački Hajduk je jučer službeno započeo s pripremom za novu sezonu. Uprava kluba je na prvi sastanak pozvala igrače da ih upozna s planom priprema, ali i novim trenerom Tomislavom Kužilekom te novim suigračima. Iz NK Osijeka se vratio nekadašnji Hajdukov pionir Ivan Keč (19 godina). Iz NK Lipika su došli kao prinove obrambeni igrači Fabijan Nikić (18) i Matej Gurdon (17), također nekadašnji polaznici Hajdukove škole. Iz NK Dobrovca je pristigao napadač Željko Popović (23). Do sada je poznato da je Hajduk u ovom prelaznom roku napustio lanjsko pojačanje Krunoslav Lilovac koji je otišao u Grubišno Polje. Kako prelazni rok, u kojem igrači amateri mogu nesmetano prelaziti, traje do 31. srpnja ovo vjerojatno nije konačna Hajdukova lista dolazaka i odlazaka ovog ljeta.

Obraćajući se igračima predsjednik Marijan Prohaska im je s obzirom na situaciju prvenstveno poželio zdravlja, ali i zadovoljstva radom u klubu. Nešto konkretniji je bio sportski direktor Slavko Vuić koji je rekao da je treće mjesto u Međužupanijskoj ligi Brod Požega (4. rang) nešto što bi ovoj ekipi trebao biti najmanji cilj. On ih je upoznao s epidemiološkim mjerama provođenja treninga u kojima nema upotrebe zajedničkih svlačionica, tuševa niti drugih zatvorenih prostora. Obvezno je prije treninga mjerenje tjelesne temperature, dezinfekcija ruku i pranje lopti poslije treninga.

Trener Kužilek ih je podsjetio da ne treniraju zbog nikoga drugog nego zbog sebe. Stoga je rekao da će zahtijevati rad i ozbiljnost.

Hajduk će pripreme obaviti na svom stadionu i Planinarskom domu Omanovac, uz povremena gostovanja na pripremnim utakmicama. Do sada su dogovorene utakmice s Daruvarom, Suhopoljem, Garićem, a 15. i 16. kolovoza će biti odigran tradicionalni Hajdukov turnir posvećen Danu pakračkih hrvatskih branitelja. Prvu službenu utakmicu imat će 1. kolovoza i to će biti nastavak prošlosezonskog županijskog kupa koji je prekinut, a gdje se je Hajduk plasirao u 3. kolo među osam najboljih.

Početak prvenstva je predviđen za 22. kolovoza.