Grafac glavna 1024x614 c

Prema izboru navijača Alen Grafina iz pakračkog Hajduka najbolji je igrač MŽNL Brod/Požega. U organizaciji portala Sportalo.hr, on je u finalu virtualnog nadmetanja na njihovoj Facebook stranici, većim brojem lajkova (1215-1195) pobijedio izvanrednog Josipa Ravlića, najboljeg igrača Omladinca iz Donje Vrbe, aktualnog lidera MŽNL Brod-Požega.

Nešto kasnije u tzv. Superkup nadmetanju Grafina je pobijedio Stipu Jančića, pobjednika MŽNL Osijek/Vinkovci, člana NK Frankopan Rokovci-Andrijaševci, te tako objedinio ovu laskavu titulu. Do statusa igrača sezone, kroz navijačke naočale, Alen je došao eliminiravši redom nogometaše Ivana Vrhovca, Domagoja Kovačevića, Tomislava Banožića te u finalu spomenutog Ravlića.
Pravo glasa u ovom natjecanju imali su svi nogometni zaljubljenici, čitatelji i pratitelji portala Sportalo.hr, ponajboljeg kroničara sportskih aktualnosti širom Slavonije. U sportskim pauzama ovaj portal „mort sezonu“ ispunjava sličnim zanimljivim nadmetanjima, organiziranim putem Facebooka, oslanjajući se na aktivnosti pratitelja. Oni svojim lajkom podržavaju ponuđene opcije - bilo svoj klub, grb, igrača, navijačku skupinu ili štošta predloženog, natječući se jednostavnim eliminacijskim sustavom sve do konačnog pobjednika. Ovako osmišljena natjecanja u ovim teškim vremenima za sport, održavaju sportski duh pojedinaca i kolektiva, nudeći određena priznanja koja svakako gode, makar bila i virtualna.


Relativna je stvar je li Grafina doista najbolji igrač lige kako tvrde glasovi navijača. Među najboljima svakako jest, a više će možda ponuditi sljedeća anketa koja je već u tijeku, a u kojoj se o najboljem igraču lige izjašnjavaju kapetani i treneri klubova iz matičnog natjecanja. Igračku veličinu jednog Ravlića doista ne treba isticati, dovoljno je reći da je u direktnom dvoboju ova dva igrača u Pakracu u pobjedi svog kluba od 4:0 postigao 2 pogotka. S druge strane, dvadesetogodišnji Grafina je jedan od nositelja igre Hajduka, trenutno osmoplasirane momčadi lige. Najbolji je klupski strijelac s 5 postignutih golova iz ukupno 979 minuta odigranih tijekom 12 utakmica.
„U ovih pola godine koliko sam proveo na trenerskoj klupi Alen se je od prvog dana isticao svojim radom, trudom, zalaganjem i uvijek je bio 100% usredotočen na sebe, svoju igru i klub. Kao trener moram ga pohvaliti jer je sam svojim radom i treninzima pokazao da godine nisu problem u napredovanju i odrastanju u seniorskom nogometu i kao takav je postao neizostavni član prve ekipe. Jedan je od naših mnogobrojnih mladih igrača, koje isto moram spomenuti, i velika perspektiva kluba u budućnosti. Vjerujem i znam da može puno postići kao nogometaš što mu od srca želim jer živi za to i ne sumnjam u njegov uspjeh. Mislim da će mu ovo samo biti još jedan dodatni motiv koji će ga ohrabriti da nastavi pravim putem kojim je krenuo, riječi su trenera Hajduka iz Pakraca Tomislava Kužileka.