cijepljenje 16

U pakračkoj sportskoj dvorani mobilni timovi Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Doma zdravlja sutra nastavljaju s cijepljenjem. Od 9 do 12 sati cjepivima Pfizer i Moderna moći će se cijepiti sve odrasle osobe bez obzira prvi ili drugi put, pri čemu je potrebno ponijeti osobnu i zdravstvenu iskaznici, saznajemo od dr. Ivana Beluškova, koordinatora cijepljenja za Pakrac i Lipik. 

Prošle srijede na istom mjestu se cijepilo ukupno 627 osoba od čega većinom drugi put osobe koji su se prvi put cijepile na istom mjestu 12. svibnja.

Do sada je na županiji procijepljeno 30 posto odraslog stanovništva s obje doze, a još 10 posto s jednom, tako da je cijepljeno ukupno 40 posto odrasle populacije barem s jednom dozom. Radi što veće procijepljenosti, akcije otvaranja punktova za masovno cijepljenje će se provoditi i dalje, a u Pakracu je plan za slijedeće takvo cijepljenje u subotu 3. srpnja, o čemu će stanovništvo još biti obaviješteno,  kaže Mato Matijević, ravnatelj HZJZ-a Županije.  

U Požeško-slavonskoj županiji jutros je bilo aktivno sam pet slučajeva zaraze koronavirusom. Na posljednjem testiranju obrađeno je 7 uzoraka, od kojih niti jedan nije bio pozitivan tako da je u posljednjih osam dana od 491 testiranih tek troje bilo pozitivnih.

pakrački covid odijel

Zatvoren covid odjel

Kako je 11. lipnja covid odjel pakračke bolnice napustio posljednji pacijent s tom dijagnozom, 15. lipnja je odjel dezinficiran, očišćen i vraćen u prvobitnu namjenu, kao dio kirurgije, a osoblje vraćeno na svoja prijašnja radna mjesta. Ravnateljica Marina Major kaže da su u bolnici spremni u vrlo kratkom roku ponovo uspostaviti covid odjel, ali se nadaju da za to neće biti potrebe. Na ulazu se i dalje provodi upisivanje svih posjetitelja i mjerenje tjelesne temperature, kao i što se na prisutnost koronavirusa prije operativnog zahvata testiraju svi pacijenti.