obitelji 1

„Čestitam vam što ste se odlučili graditi, kupovati i raditi na području Pakraca, želim vam puno uspjeha u svemu što ste si zamislili u vašim nastojanjima i nadam se da vam je ova financijska gradska potpora dobrodošla. Drago nam je što kao Grad možemo pomoći mladim ljudima jer ne želimo samo da se priča da su nam mladi važni, nego želimo to pokazati i u praksi“, rekla je danas gradonačelnica Anamarija Blažević prilikom potpisivanja 22 nova Ugovora o dodjeli financijske pomoći mladim obiteljima radi rješavanja vlastitog stambenog pitanja održanom u velikoj vijećnici zgrade gradske uprave.

obitelji 2

Program pomoći pri rješavanju stambenih pitanja mladih obitelji financira se kroz četiri mjere i to kupnju građevinskog zemljišta, kupnju stambenog objekta, izgradnju stambenog objekta ili rekonstrukciju stambenog objekta, a ovo je treći krug ovogodišnjeg natječaja iz ovog Programa gdje su pristigle ukupno 24 prijave, od kojih su sve uvjete zadovoljile njih 22.

U ovoj godini ukupno je odobreno 43 zahtjeva, njih 19  odnosi se na mjeru rekonstrukcije, 3 prihvaćena zahtjeva su za mjeru građenja, a njih 21 kupilo je prvu nekretninu. Ukupno će u trećem krugu biti isplaćena financijska pomoć u iznosu nešto više od 248.000 kuna, a računajući i prva dva ovogodišnjeg kruga, kroz Program će u 2021. godini biti dodijeljena financijska potpora u iznosu oko 516.000 kuna.

obitelji 3

Program za dodjelu financijskih sredstava radi rješavanja vlastitog stambenog pitanja na području Grada Pakraca pokrenut je 2020. godine, a Grad Pakrac je do sada kroz ovu mjeru pomogao ukupno 87 obitelji.

Ovom prilikom gradonačelnica Blažević podsjetila je kako je Grad Pakrac pokrenuo razne programe koji su usmjereni mladim obiteljima, od predškolskog odgoja, financijske pomoći za kupnju osnovnoškolskih radnih bilježnica i potrepština, kupnje udžbenika za srednjoškolske smjerove koje žele ojačati u Srednjoj školi Pakrac, do stipendiranja svih redovnih pakračkih studenata kao i program potpore obiteljima s troje i više djece te naknade za novorođenčad. Pozvala je sve potencijalne mlade korisnike da prate gradske web stranice i javljaju se sve na mjere na koje mogu participirati.

obitelji 4

obitelji 5