dvd badljevina prva

U nazočnosti predstavnika brojnih Vatrogasnih društava te ostalih uglednika iz svijeta vatrogastva s područja naše i okolnih županija, jučer je u Badljevini svečano obilježena 100. godišnjica postojanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva Badljevina.

Svečanost je započela blagoslovom vatrogasaca i vozila kod Vatrogasnog spremišta te nastavljena mimohodom do Društvenog doma gdje je održana svečana sjednica.

Čitajući povjesticu o samoj ideji osnivanja mjesnog DVD-a te o njegovim dosadašnjim godinama rada, koju je napisao Zvonimir Hihlik, osvrnula se Ivona Lujanac na povijesni pregled rada Društva.

Čestitajući na dosadašnjem radu, željama za što manje požara i intervencija, pozdravio je sve okupljene lija Turković st., ispred Vatrogasne zajednice područja Pakrac-Lipik, te je u ime županice Antonije Jozić pohvalio DVD, nakon čega je dodijelio zahvalnice i priznanja za dosadašnji humanitarni rad.

„Napomenuli ste u povijestici što se sve promijenilo od osnutka do sad kada radimo najmanje kao gasitelji požara, a sve više radimo tehničkih intervencija. Budite spremni za nove izazove i nadam se da će se sve više mladih uključiti“, rekao je zapovjednik Vatrogasne zajednice Pakrac Lipik, Tomislav Stokić.

IMG 5874

„Sto godina je značajna brojka, a vatrogastvo je naša tradicija i kultura. Bez vatrogasaca uskoro nećemo moći ni jednu katastrofu ni nedaću spriječiti. Kada imamo bilo kakav problem, vremenske neprilike, prometne nesreće, prvi na redu za poziv u pomoć su upravo vatrogasci“, rekla je gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević, čestitajući DVD-u Badljevina na požrtvovnosti. Na istom se zahvalio, kao i na dosadašnjoj suradnji, Robert Hrastić, načelnik PU Pakrac uz riječi: „čestitam vam na prvih sto godina, želim vam uspješnih narednih sto pa da se opet vidimo." Čestitkama se pridružio i Miroslav Delač, predsjednik Mjesnog odbora, uz želje za uključenjem novih, mladih članova.

Spomenice i medalje članovima dodijelilo je Zlatko Zerdin, dugogodišnji tajnik DVD-a Pakrac - Lipik. Za poseban doprinos u radu društva, zahvale je uručio Josip Kaćera, predsjednik DVD-a Badljevina.

FOTOGALERIJA

dvd badljevina sjednica