IMG 20231002 111700

Miroslavu Ivančiću, predsjedniku Gradskog vijeća Grada Pakraca i predsjedniku Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika, Gradsko vijeće Grada Bjelovara 29. rujna dodijelilo je Pečat grada Bjelovara kao javno priznanje za značajan doprinos u Domovinskom ratu.

Ivančić je bio pripadnik ZNG-a, a onda HV-a 105. Bjelovarske brigade. Nakon toga prešao je u Policijsku postaju Pakrac koja je do 30. lipnja 1993. godine bila u sastavu Policijske uprave Bjelovarsko-bilogorske, a nakon toga PU Požeško-slavonske. 1992. godine upućen je u Vojno učilište Zrinski-Frankopan gdje je školovan za časnika HV-a. Odlikovan je Spomenicom Domovinskog rata, medaljom Bljesak te spomenicom Domovinske zahvalnosti.

Kao inicijator potpisivanja povelje o prijateljstvu između gradova Bjelovara i Pakraca, potiče suradnju braniteljskih udruga tih dvaju gradova, kao i dviju županija, a samim time promiče ulogu branitelja Bjelovara u Domovinskom ratu. Braniteljima pomaže u ostvarivanju njihovih zakonskih prava i rješavanju svih drugih problema s kojima se susreću.

nagrade

Izvor fotografija: privatni album