Delfinke naslovna

U organizaciji Centra za podršku i razvoj civilnog društva „DELFIN“ jučer je u vijećnici Grada Pakraca (zgrada Gradske uprave) održana edukacija naziva „Zašto je međuresorna suradnja važna u sustavu podrške žrtvama“.

Edukacija je aktivnost programa „Kroz suradnju do kvalitetnog pružanja usluga“ koji financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a provodi ga OCD „DELFIN“ u partnerstvu s Udrugom slijepih Pakrac-Lipik i Hrvatskim zavodom za socijalni rad, Područni ured Pakrac.

Provedba Programa traje tri godine (2023. - 2025.), a aktivnosti programa usmjerene su na podizanje standarda kvalitete pružanja stručne pomoći i podrške, psihosocijalnog i pravnog savjetovanja, edukacija namijenjenih jačanju samopouzdanja i povećanju mogućnosti zapošljavanja žena žrtava nasilja te rad na podizanju razine znanja i kapaciteta različitih dionika koji se u svom svakodnevnom radu susreću sa žrtvama nasilja.

Edukatorica je bila dr. sc. Lana Peto Kujundžić, sutkinja Visokog kaznenog suda u Republici Hrvatskoj koja ima dugogodišnje iskustvo rada (institucionalno i vaninstitucionalno) te je po svom radu prepoznata i vrlo cijenjena.

Delfinke teta

Neke od tema edukacije bile su koje se institucije u radu sa žrtvama povezuju i zajednički djeluju s ciljem pružanja što kvalitetnije pomoći i podrške te na koji način (multidisciplinarnost i međusobno uvažavanje). Što očekujemo jedni od drugih? Nije predmet nego žrtva (iza predmeta stoji žrtva-čovjek, obitelj). Tko treba povezivati i kako surađivati?

Sudionice i sudionici edukacije, pored organizatora i partnera, bili su predstavnici Županijskog tima za sprječavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji Požeško-slavonske županije, Obiteljskog centra Područna služba požeško-slavonska, Hrvatskog zavoda za socijalni rad Područni ured Požega, Policijske uprave požeško-slavonske, Policijske postaje Pakrac, Grada Pakraca, Općine Velika, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ispostava Pakrac, Osnovne škole braće Radića Pakrac, Dječjeg vrtića „Kockica“ Lipik te Ministarstva hrvatskih branitelja Područni odjel Požega.

Za sva dodatna pitanja stojimo na raspolaganju te nas možete kontaktirati putem e-pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili broj telefona 034 411 780, stoji u priopćenju Stefani Čenan, voditeljice Programa.

Delfinke publika

OCD Delfin poslao nam je i sljedeće priopćenje:

Danas se obilježava Europski dan žrtava kaznenih djela. Za emocionalnu podršku, praktične informacije i informacije o pravima možete se obratiti bilo kojoj od udruga koje su dio programa „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“. Program provode Ženska soba kao koordinatorica i još 10 organizacija civilnog društva: CGI Poreč, Deša Dubrovnik, S.O.S. Virovitica, HERA Križevci, KORAK Karlovac, IPC Slavonski Brod, Udruga za podršku žrtvama i svjedocima, Udruga Zvonimir, CESI-SOS telefon za žene žrtve nasilja Krapinsko-zagorske županije i OCD DELFIN Pakrac.

Program „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“ financira Ministarstvo pravosuđa i uprave RH. OCD „DELFIN“ pokriva dvije županije, Požeško-slavonsku i Bjelovarsko-bilogorsku. Možete nam se obratiti svaki radni dan od 8-16 h, na 034/411-780 ili e-porukom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Izvor: OCD Delfin