pozivnica 2022 01 001

Dječjim festivalom domoljubne pjesme „Croatio iz duše te ljubim“ koji će biti održan sutra, 24. veljače u Hrvatskom domu s početkom u 18 sati započet će ovogodišnje obilježavanje 33. godišnjice početka Domovinskog rata u RH. 

Program se nastavlja 29. veljače u 18 sati projekcijom dokumentarnog filma 1991.: Početak, obrat i pobjeda – Pakrac uz predavanje scenarista filma Borne Marinića.

Na prostoru ispred pakračke župne crkve UBDM 1. ožujka će simbolično biti zapaljene 33 baklje za 33 godine koliko je proteklo od početka rata.

plakat 7

Centralni događaj predviđen je za subotu, 2. ožujka kad će, nakon svete mise za sve poginule i umrle hrvatske branitelje, s početkom u 11.10 sati biti održan tradicionalni „Mimohod pobjednika“ ulicama Pakraca. Potom će kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu bana Josipa Jelačića biti položeni vijenci, a na Svečanoj akademiji u Hrvatskom domu bit će održani prigodni govori.

Kao i uvijek, ovogodišnje obilježavanje organiziraju Grad Pakrac i Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika, u suradnji s Koordinacijom ostalih udruga proisteklih iz Domovinskog rata Pakraca i Lipika, Osnovnom glazbenom školom Pakrac i Gradskom knjižnicom Pakrac, a sve pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske.
pozivnica 2 1