Pakrački trg bana J. Jelačića danas je vrvio osnovnoškolcima, ali i udrugama koje su izlagale na Sajmu dječjeg poduzetnišva i mogućnosti. Popunjeni štandovi i više stotina učenika oko njih, rezultat su projekta koji je u suradnji s Poduzetničkim centrom Pakrac provodila pakračka Osnovna škola braće Radić.
Učenicima je poduzetnišvo približila Marija Stražičić, stručna suradnca u Poduzetničkom centru Pakrac i to kroz 11 školskih sati u pakračkoj te školama u Obriježi, Badljevini i Prekopakri iskorištenih za upoznavanje s teorijskim, ali i onim praktičnim dijelom poduzetništva.
Rezultate svog rada učenici su javnosti prezentirali danas, u sklopu svečanog obilježavanja Dana Grada Pakraca, kada su na trgu na 15 štandova, u pratnji svojih učitelja, izložili svoje proizvode te ih ponudili prisutnima na tržišno testiranje u nadi da će eventualnom prodajom popuniti razredne blagajne. Valja tijekom godine valja otići na pokoji izlet ili pak podebljati budžet za Školu u prirodi.
Stražičić je rezultatima projekta više nego zadovoljna. "Djeca su bila genijalna, primijenili su puno toga iz teorijskog dijela i iz razgovora s njima mogu reći da potencijal postoji, već sad su to pravi mali poduzetnici. Nadam se da ovo nije posljednja suradnja s pakračkom Osnovnom školom jer i interes, ali i rezultat koji danas ovdje vidim, potvrđuje da vrijeme provedeno na edukacijama nije uzalud utrošeno."
Voditeljica projekta Željka Čuljat iz Osnovne škole braće Radić kratko je sumirala posljednje mjesece ovog hvalevrijednog projekta. "Nakon održanog edukacijskog dijela Poduzetničkog centra Pakrac, učenicima je prepuštena mogućnost odabira da se rasporede u aktivne radionice ili su mogli pasivno sudjelovati kroz posjete poduzetnicima i obrtnicima na području Pakraca. Dio njih, onih aktivnih, vidimo ovdje na svim tim štandovima, a dio je ostao u školi na praktičnim radionicama na kojima s učenicima rade lokalni obrtnici. Oni koji su odabrali posjete, danas su posjetili pakračke frizerske salone, lokalnu PBZ poslovnicu, Trim projekt i slično. U rano poslijepodne svi će se okupiti na ovom trgu, a program će voditi učenici, polaznici PR radionice koju u pakračkoj školi danas provodi Mario Barać."
Osim prodajnog, Sajam je dobio i službenu notu. Naime, sve izložbene štandove obišla je i stručna komisija sastavljena od direktorice PCP Ivane Orban i Sanje Delač, ravnateljice OŠ Braća Radić, koje su razgledale rukotvorine, porazgovarale s malim poduzetnicima te ih nagradile priznanjima za kvalitetno odrađen posao.