Povodom Dana državnosti i u sjećanje na sve poginule branitelje izaslanstvo Grada Pakraca predvođeni gradonačelnicom Anamarijom Blažević i predsjednikom Gradskog vijeća Zoranom Krejčijem danas su položili vijence i zapalili svijeće na Rimokatoličkom groblju u Pakracu kod spomen obilježja za poginule branitelje u Domovinskom ratu, na pakračkom trgu kod biste dr. Franje Tuđmana te biste dr. Ivana Šretera kod pakračke župne crkve.

3

Osim izaslanstva Grada Pakraca, polaganju vijenaca i paljenju svijeća pridružili su se i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata te pakrački gradski vijećnici.

"Danas je jedan od najvažnijih dana u našoj povijesti, na današnji dan je naša Hrvatska postala samostalna i suverena država. Zasigurno ovo mjesto i ljudi kojima se danas klanjamo su oni koji su pomogli u stvaranju naše domovine i kojima treba svakom prilikom, a ne samo povodom državnih blagdana i praznika, odavati počast", rekla je gradonačelnica Anamarija Blažević prilikom polaganja vijenaca kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na Rimokatoličkom groblju.

2

Dan državnosti državni je blagdan, spomen na povijesnu odluku Sabora o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih jugoslavenskih republika, donesenu istoga datuma 1991. godine.