knjiznica radionica Medium

Gradska knjižnica Pakrac uključuje se 26. travnja u obilježavanje 13. Noći knjige, manifestacije koja se organizira u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige, a cilj joj je zajedničkim snagama skrenuti pozornost na knjigu i čitanje, njihovu vrijednost i značenje za pojedinca i društvo u cjelini. 

Tema ovogodišnje Noći knjige - Kad je prizma kataklizma: knjige za izazovna vremena potiče nas da u literaturi potražimo odgovore na pitanja kako se nositi s izazovnim vremenima. Među ostalima, kakve nam odgovore na suvremene prijetnje može ponuditi znanost te kako se obraniti od pseudočinjenica i lažnih vijesti?

Program će započeti Dječjom matinejom, čitaonicom i radionicom za djecu, slijedi dodjela priznanja najčitateljima i suradnicima u 2023. godini, a završit će predstavljanjem knjige „Praznina“ autora Danijela Špelića.

Pakračani i Pakračanke moći će udomiti otpisane knjige, vratiti knjige bez zakasnine, a novi članovi će se moći učlaniti po upola nižoj cijeni. Zato u petak, svi u knjižnicu!

NoC knjige 2024. 1