Dom hrvatskih veterana u Lipiku bit će završen za dva tjedna, rekao je danas šef gradilišta Zdravko Martić iz zagrebačke tvrtke HM Patrija, izvođača radova  na ovom objektu, vodeći kroz gradilište župana Alojza Tomaševića, Vinka Kasanu, gradonačelnika Lipika, Antoniju Jozić, gradonačelnicu Pleternice i Darka Puljašića, dogradonačelnika Požege.

2

Njihov posjet je imao za cilj uvid u stanje na gradilištu na kojem se nakon godinu dana radova izvode zadnji poslovi: postavljanje završnih ukrasnih ploča na pročelje zgrade te čišćenja okoliša i unutrašnjosti objekta kao i montaža sitnih detalja po izuzetno modernim unutarnjim prostorima koji su osmišljeni tako da njegovim korisnicima omogućuje sve sadržaje namijenjenih dužem boravku uključujući razne rehabilitacijske, rekreativne i ostale funkcije.

Pored zajedničkih prostora u Domu je 35 apartmana u kojima je predviđen boravak  56 korisnika. Kako je rekao šef gradilišta početak tehničkog prijema zgrade dogovoren je za 15. rujna pa se predaja gotovog objekta budućoj ustanovi može očekivati do kraja istoga mjeseca.

O daljnjoj dinamici stavljanja objekta u funkciju više će se znati nakon sutrašnje sjednice Upravnog odbora koja će biti održana u Lipiku, a kojoj će prisustvovati i Tomo Medved, ministar branitelja koji će prije toga  također obići gradilište.

3

Nakon građevinske prenamjene bivšeg hotela „Lipa“, druga faza izgradnje koja je obuhvaćala  dogradnju još jednog objekta sa spojnim prostorom u konačni format Doma započela je lani u rujnu, a ukupna procijenjena vrijednost ovog objekta iznosila je oko 23 milijuna kuna.