Zbog radova na pripremi za asfaltiranje nogostupa i biciklističke staze te postavljanje podzemnih instalacija za buduću javnu rasvjetu danas je za promet zatvorena Ulica hrvatske policije iz Domovinskog rata (od bolnice do Bille). Ovisnosti o dinamici radova, velika je vjerojatnost da će ulica za automobilski promet biti zatvorena i sutra, kao i jedan dan polovinom idućeg tjedna kada će  asfaltirati pješačka i biciklistička staza, rekla nam je Marija Čar, voditeljica ureda za stambeno-komunalne poslove i graditeljstvo u pakračkoj gradskoj upravi.  Time bi, dozvole li vremenske prilike idućeg tjedna bila završena i ova faza modernizacije ove prometnice.

nogostup

Istovremeno radnici tvrtke Niskogradnja Jurčak iz Požege uređuju budući zeleni pojas između kolnika i pješačko-biciklističke prometnice koja će ići sjevernom stranom ulice.

struja

Ukupna vrijednost uloženih financijskih sredstava u rekonstrukciju ove  ulice, uključujući projektiranje i prošlogodišnje radove je 1,9 milijuna kuna, a sufinancirane su iz više državnih izvora  i gradskog proračuna.

Po završetku radova na ovoj prometnici, mehanizacija i zaposlenici Jurčak gradnje sele u Gundulićevu ulicu gdje će na istočnoj strani raditi nogostup od Švabinog brijega do kapele u Kusonjama.